Vloerentrends 2015

Veelzijdige en luxueuze vinylvloeren,

Veelzijdige en luxueuze vinylvloeren, in tegel of plank uitvoering, van Moduleo® zijn met hun slijtvaste toplaag zo ontworpen dat ze voor jaren gebruiksgemak zorgen. Moduleo® zet vijf vloerentrends voor 2015 op een rij.

TREND 1: MEER KLEUR IN EEN PERSOONLIJK INTERIEUR
Een woning vertelt veel over jezelf. Meer dan ooit willen we creatief omgaan met ons interieur, onze stempel drukken, een eigen stijl vinden. Voor inspiratie kijken we graag binnen bij vrienden en familie – vooral via sociale media zoals Pinterest en Instagram. Zeker als het over kleuren gaat, winnen we graag advies in. De trend van zeer neutrale grijze en witte interieurs gaat langzaam voorbij, en meer kleur wordt de norm.
Dat vertaalt zich ook naar de vloer met een waaier van schakeringen: van helder en licht voor een ruimtelijk effect, tot aardedonker voor een meer ingetogen sfeer. Bijvoorbeeld de warme, donkerbruine look van tropisch hardhout? Van een natuurlijk accent met rode tint? Of van een gewaagd donkergrijs met granieteffect? Moduleo® brengt de dessins aan met een ultrafijn puntraster, waardoor ze nauwelijks van de natuurlijke materialen te onderscheiden zijn. Ook vertonen de vloeren van Moduleo® minder herhaling van patronen door de grote dessins.

TREND 2: ÉÉN GROTE RUIMTE MET ZONES
Voor meer ruimtegevoel worden ruimtes open getrokken. Leefruimte en keuken worden één, maar ook badkamer en slaapkamer groeien naar elkaar toe. Daarbij bouwen we graag zones in die grote open ruimte in: knusse hoekjes, functionele niches… Dat kan door een niveauverschil, door de keuze van materialen of door de kleur.
Moduleo® speelt in op deze ruimtelijke trend met vloerbedekkingen die bij elkaar aansluiten qua materiaal en qua kleur. Zo kan één soort vloer door worden getrokken in het hele interieur in eenzelfde stijl maar verschillende kleurnuance. Vloeren zijn bij uitstek een manier om je woning te personaliseren en wat meer cachet te geven.TREND 3: TEXTUUR VOOR COCOONGEVOEL

Anno 2015 wordt sneller voor materialen met textuurgekozen, voor meer cocoongevoel en gezelligheid. Kijk naar het ruime assortiment weefsels met diepte, stoffen met pluchestructuur, zachte meubelen. Maar ook in harde materialen kiest men voor diepte. Hout blijft populair en daarnaast duiken ook koper en messing – twee materialen die mooi patineren – op.
Moduleo® sluit met zijn reliëfvloeren aan op de textuurtrend. De toplaag van de tegels en planken krijgt via een structuurwals een uniek reliëf, waardoor je de nerven in de houtstructuur kan voelen, of de groeven in de stenen. Door de gepatenteerde structuur met dubbel glasvezelmembraan zijn alle Moduleo®-vloeren ook bijzonder stabiel: de vloer krimpt niet, zet niet uit en is geschikt voor combinatie met vloerverwarming.TREND 4: RUW GECOMBINEERD MET RETRO

De industriële stijl – met zichtbare bakstenen en plafonds, leidingen en ruwe vloeren – blijft in 2015 populair, maar krijgt een zachte kant. Daarvoor zorgen natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, maar ook materialen met een patina of een verweerde look zoals koper en marmer. Industriële stijlen met ruwe afwerkingen worden in huis gecombineerd met retro-elementen.
Met hun authentieke steen- en houtlook creëren de Moduleo®-vloeren een natuurlijke sfeer in huis, gecombineerd met een opvallende textuur. De tijd van afstandelijke, koude vloeren is voorbij, vandaag mag er meer warmte op de vloer. De Moduleo®-vloeren zijn trouwens niet alleen zacht en warm maar ook geluiddempend.

TREND 5: MAKKELIJK RENOVEREN
Niemand die vandaag nog het belang van de renovatiemarkt onderschat. Groot voordeel van de vinylvloer van Moduleo® is de eenvoudige installatie. Renoveren? Laat dan gerust je oude vloer liggen. Als de bestaande onderlaag drukvast en egaal is, kan de Moduleo®-vloer er perfect bovenop. Dat spaart veel tijd én veel stof. De vloeren zijn ook probleemloos te combineren met vloerverwarming en vloerkoeling. Het volledige assortiment is verkrijgbaar in een klikversie en een versie om te verlijmen (installatie door vakmensen).

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist