Novoceram INDIGO

Een gedurfde verzameling geïnspireerd op de antieke techniek van de Azulejo

Novoceram, een Franse fabrikant van keramiek sinds 1863, presenteert nu een nieuwe collectie in geglazuurd porselein-steengoed, ironisch, oneerbiedig en provocerend geïnspireerd door de antieke technieken van de Azulejo ( Portugese siertegels )

Indigo is een zeer gedurfde herinterpretatie van de antieke techniek van de Azulejo, inspelend op de contrasten tussen het wit van de achtergrond en de ontelbare tinten kobaltblauw. Met maar liefst drieënzestig verschillende ontwerpen in het formaat 20x20cm, mengt Indigo thema's die geïnspireerd zijn op tradities die erg ver uit elkaar liggen. Het kan dus gaan om een detail van een meesterwerk uit de 15e eeuw, zoals het portret van een jong meisje van Petrus Christus of het decor van een tegel uit de 3e eeuw op dezelfde vierkante meter vloer met een pied-de-vloer. Elk van de drieënzestig beelden markeren het geheugen terwijl het tegerlijkertijd de collectieve verbeelding van de geschiedenis van decors in de afgelopen tien eeuwen opbouwt.

Wilt u meer informatie over deze mooie tegelcollectie? Eén van onze erkende 5-sterrenspecialisten helpen u graag verder.  

Gratis meer informatie over Vloer- en wandtegels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*