Verschillende soorten PVC vloeren

er valt een hoop te kiezen

PVC vloeren heb je in allerlei soorten en maten. Niet alleen het dessin maakt uit als je een PVC vloer gaat kiezen. Ook de vorm, de lengte en breedte en de samenstelling zijn van belang. Daarnaast is de montagevorm ook iets om mee te nemen als je een PVC-vloer gaat kopen. We zetten alle soorten op een rij:

PVC stroken

De meest gangbare PVC vloer bestaat uit stroken met een lengte van 100 tot 150 centimeter. De breedte varieert meestal van 18-19 centimeter. Er zijn echter ook stroken die langer en breder zijn. Deze herken je vaak aan de term Xl. De stroken zijn 150-200 centimeter lang en zo’n 25 centimeter breed.

Er zijn flexibele PVC stroken en PVC Rigid stroken. De laatste is een verbeterde variant van gewone PVC stroken. Dit type PVC is sterker doordat deze vloer een harde kern heeft. De ondergrond hoeft niet voorbereid te worden, zoals bij een gewone PVC vloer.

Naast formaat en samenstelling is er nog de montagevorm die een rol speelt bij de aanschaf van PVC. Zo kun je kiezen voor PVC stroken die verlijmd moeten worden op de ondervloer. Gemakkelijker zijn PVC Click stroken. Deze PVC-stroken leggen gaat gemakkelijk doordat je ze vrij eenvoudig in elkaar kunt klikken, net zoals je clicklaminaat legt. Er is dus geen lijm voor nodig.

Bij sommige PVC stroken is de onderlaag geïntegreerd, zodat je geen ondervloer hoeft te gebruiken. Dit type PVC herken je vaak aan de aanduiding 2 in 1. Een geïntegreerde ondervloer maakt PVC leggen nóg gemakkelijker.


PVC tegels

PVC tegels zijn in feite hetzelfde als PVC stroken, alleen hebben ze een kleiner (tegel)formaat en meestal ook een ander dessin. PVC stroken hebben meestal een houtlook, terwijl PVC tegels meestal de uitstraling hebben van natuursteen of keramiek.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist