Quick-Step

colour blocking

Na de mode is nu ook de interieurwereld in de ban van de colour blocking trend. Een kleurrijk interieur is de ideale manier om de donkere wintermaanden op te vrolijken.

Een paar kleurrijke details maken al het verschil.  De basis is een goede neutrale vloer. De vloeren van Quick-Step bieden het perfecte canvas om kleur te bekennenMet de donkere wintermaanden in het vooruitzicht is dit het ideale moment om te experimenteren met kleuren die de winterblues verdrijven. Welke kleuren brengen je in een vrolijke stemming en hoe ver wil je gaan? Afhankelijk van je interieurstijl kun je kiezen voor verschillende combinaties. Breng harmonie in huis door te kiezen voor een monochrome look met variaties op één kleur of analoge kleuren die naast elkaar op de kleurenwaaier liggen. Complementaire kleuren aan weerszijden van de kleurenwaaier zorgen dan weer voor contrast. Denk bijvoorbeeld aan groenblauw en rood of amethistkleur en koraal. Hoe feller de kleuren, hoe groter het effect. Niet alleen op jouw interieur, maar ook op jouw stemming. Iedere kleur roept andere gevoelens en reacties op. Het is daarom belangrijk dat je heel bewust een kleurenschema kiest dat past bij jouw persoonlijkheid.

Subtiel kleuraccent of speelse eyecatcher
Vervolgens kun je jezelf de vraag stellen hoe extreem je wilt gaan. Als het gebruik van kleuren nieuw voor je is, begin je best met kleine accenten zoals kussens, een geometrisch schilderij of decoratieve accessoires. Deze kunnen gemakkelijk worden veranderd als je later besluit je kleurenschema te wijzigen. In dat geval kies je ook best voor een neutrale vloer als een tijdloos canvas. Een traditioneel eiken decor of een visgraatvloer uit de Alpha Vinyl Ciro-collectie vormen de neutrale basis in huis. Wil je liever een intieme sfeer? Dan is een donkere houtlook een ideale basis. Omdat een donkere vloer warme kleuren naar boven brengt, is het ideaal om te combineren met meer gesatureerde tonen.

Maak een statement
Maak een statement en beken radicaal kleur met een kleurrijke vloer als centraal ontwerpelement. Mix en match met contrasterende kleuren en beperk je niet tot kleine accessoires, maar ga voor het grote werk. Denk aan meubels, plaids, gordijnen en zelfs muren om jouw persoonlijkheid te laten spreken. Kleinere ruimtes zoals badkamers en gastentoilet zijn perfect om te spelen met kleur.  

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist