PVC vloeren

een voordelige optie

De PVC vloer heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in onze woninginrichting. Waar je vroeger kon kiezen uit parket, tegels of laminaat, is tegenwoordig het aanbod PVC vloeren enorm uitgebreid.

Je kan een PVC  vloer het beste omschrijven als een  vloer  die  bestaat  uit  stroken  of tegels  van  polyvinylchloride;  ook  wel  vinyl  of PVC genoemd. Er  is dus eigenlijk geen verschil tussen  PVC  en  vinyl,  alleen  wordt  in de volksmond met  vinyl vaak  een  kamerbrede  vinylvloer  bedoeld  en met PVC een vloer van stroken of tegels. Het design van een PVC vloer lijkt vaak sprekend op een echte houten  of  stenen  vloer,  maar je kan er iedere gewenst ontwerp op kwijt.

De vele voordelen
Een PVC vloer is een stuk sterker dan bijvoorbeeld laminaat. De vloer is sterk en gaat daardoor jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. De vloer gaat dus lang mee, wat de aanschafprijs enorm drukt. Dankzij het gladde oppervlak kan de vloer goed tegen vocht en is deze makkelijk te verzorgen. Onderhouden kan eenvoudig door regelmatig te stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddel. Een ander groot voordeel is de geluiddempende werking. Wanneer je in een tussen- of etagewoning woont, is deze vloersoort dus erg geschikt.

Voordelig aanschaffen
Om de aanschaf van pvc vloeren nog goedkoper te maken, kan je er voor kiezen om de vloer zelf te leggen. Hierbij is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo dien je ervoor te zorgen dat de basisvloer egaal is. Een PVC vloer is namelijk erg dun, waardoor oneffenheden doorwerken in het PVC. Een PVC vloer is daarom ook het best te leggen op een ondervloer van beton of zandcement.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist