Infrarood vloerverwarming

Living Heat®

Infrarood vloerverwarming Living Heat® luidt nieuw tijdperk in

Berlicum - De nieuwe generatie infrarood vloerverwarming Living Heat® wordt in Nederland geleverd door Heating Solutions International. Deze vloerverwarming kan onder vrijwel ieder vloertype worden toegepast zónder hak- en breekwerk. Onder parket, laminaat, kurk, tapijt, hout, tegels en pvc/vinyl? Géén probleem. Door een unieke toepassing van infraroodtechniek is deze elektrische vloerverwarming zowel als bijverwarming, maar juist ook als hoofdverwarming goed toepasbaar.

De unieke toepassing van de infraroodtechniek heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele vloerverwarmingen. Deze vloerverwarmingen verwarmen eerst de vloer om vervolgens die warmte aan de ruimte af te geven. Bij Living Heat® straalt de warmte door de vloerbedekking heen. Het voordeel is dat de ruimte aanzienlijk sneller warm wordt en er geen vervelende luchtstromen ontstaan. Het wegvallen van stofcirculatie resulteert in een prettigere woonomgeving, de stralingswarmte zorgt voor een aangename gevoelstemperatuur. Per ruimte is de temperatuur regelbaar met een digitale klokthermostaat.

"Onze vloerverwarming verwarmt sneller, goedkoper en efficienter dan traditionele systemen. Het kenmerk van stralingswarmte is dat de thermostaat enkele graden lager kan, want deze warmte voelt enkele graden warmer dan de thermostaat aangeeft. Dit voordeel wordt door de uitvoering van onze vloerverwarming alleen maar versterkt. Onze verwarming is gemaakt van een materiaal dat in platte linten uitgevoerd kan worden. De winst ontstaat door de combinatie van vergroting van afgifte-oppervlakte en de lage warmteweerstand van het gebruikte materiaal. Beide leveren een hoger rendement ten op zichte van de elektrische draadverwarming. De isolatie van de linten zorgt er tevens voor dat de warmte alleen aan de goede kant wordt afgegeven. Louter voordelen voor een aangename, comfortabele warmte", aldus René Smits, directeur van Heating Solutions International B.V.

Nog enkele wetenswaardigheden op een rij. Er is geen ondervloerconstructie nodig om de vloerverwarming toe te passen, wel wordt aangeraden een passende vloerisolatie te gebruiken om het rendement te versterken. Door het gebruik van de bijpassende thermostaten kan een energiebesparing van 20 tot 40 procent worden bereikt. Om een effectieve verwarming te bereiken wordt geadviseerd om 65 tot 80 procent van het vloeroppervlakte te bedekken. Daarom zijn de matten van Living Heat® beschikbaar in diverse matmaten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist