gietvloeren kopen

Dit is waarom een gietvloer je huis iets extra’s geeft

Vroeger zag je alleen gietvloeren in distributiecentra, garagebedrijven, showrooms en supermarkten. Logisch, want je hebt geen last van drempels en het is stootvast. De kleur blijft jarenlang mooi en je kunt het heel makkelijk schoonmaken. Daarnaast is het brandwerend en gemakkelijk te leggen.

Toch heeft het even geduurd voor het ook gangbaar werd voor gebruik in woonhuizen. Gietvloeren hadden de reputatie om koud en echt keihard te zijn. Het zou onpersoonlijk aanvoelen en akoestisch een ramp zijn. Gelukkig zijn deze vooroordelen weggenomen en zien we steeds vaker gietvloeren terugkomen in woonhuizen.
Ook dat is logisch, een gietvloer is heel strak en verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren zodat het altijd bij de rest van je interieur past. Het is juist geluiddempend waardoor het voor rust in je huis zorgt. Verder is het ideaal om vloerverwarming in te verwerken. Dan ben je ook eindelijk van die lelijke radiatoren af. Maar kun je zomaar bij elke vloerenwinkel gietvloeren kopen? Over het algemeen hebben de meeste vloerenwinkels ook wel gietvloeren in hun assortiment. Maar vaak wordt het leggen overgelaten aan specialisten omdat een gietvloer toch iets anders is dan parket, laminaat, zeil of vloerbedekking. Er is een vloerspecialist in Amersfoort die precies weet wat er komt kijken bij het gieten van een gietvloer. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een gietvloer.

De gietvloer
In feite is een gietvloer een vloer van kunststof zonder naden. Deze wordt op een ondervloer gegoten en meestal afgewerkt door hem daarna te coaten of te lakken. Grofweg kunnen we stellen dat een gietvloer in twee verschillende materialen te leveren is, te weten polyurethaan (PU) en epoxy (EP). Vooral het eerste materiaal blijkt ideaal te zijn voor huizen. Ze voelen comfortabel en zacht aan. Ze zijn geschikt voor vloerverwarming. En ze zijn in allerlei kleuren te krijgen. Epoxy wordt veel harder en stugger en is daardoor meer geschikt voor bedrijfsmatig gebruik.

Kwaliteit voor altijd
Een gietvloer is een stevige investering, maar als het een vloer van goede kwaliteit is gaat deze een leven lang mee. Dat gezegd hebbende, ook gietvloeren zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten. Zuiverheid, dikte, pigment percentages en polyurethaan component bepalen de kwaliteit en dus ook de levensduur van je gietvloer. Let er ook op dat de vloer bestendig is tegen UV-straling, anders kan de vloer gaan verkleuren en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist