Een visgraat vloer

Geef je woonkamer een exclusieve look

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woonkamer en wil je eens iets helemaal anders proberen? Kies dan voor een unieke visgraat vloer. Visgraat vloeren zijn tegenwoordig populairder dan ooit en dat is niet voor niets. Ben je wel eens bij iemand thuis geweest die zo’n vloer in de woonkamer heeft liggen? Grote kans dat je meteen verkocht was. Een visgraat vloer geeft je woonkamer een exclusieve uitstraling en heeft vele voordelen. In dit artikel lees je er alles over.

 

Wat is een visgraat vloer?

In het kort: een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd in plaats van naast elkaar. Hierdoor ontstaat een patroon dat precies lijkt op – juist – visgraat.

Een adellijke vloer

Vloeren met een visgraat patroon zijn bepaald geen nieuwe producten; deze vloeren worden namelijk al meer dan vijfhonderd jaar gelegd. Vijfhonderd jaar geleden was dit type vloer voornamelijk weggelegd voor de rijkeren der aarde. Had je een dergelijke vloer liggen, dan liet je vooral zien dat je geld had. Door hem op de begane grond te liggen kon je visite meteen zien dat je van adel was. Deze associatie is nooit helemaal verdwenen, want ook nu nog wordt een visgraat vloer als een exclusieve vloer gezien.

Soorten visgraat vloeren

Als we het hebben over visgraat vloeren, hebben we het puur over het patroon waarin de vloerplanken gelegd worden. Het zegt maar weinig over de daadwerkelijke vloersoort. Qua vloersoorten is er veel keus en iedere soort vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen:

  • Laminaat: Laminaat is één van de populairste vloersoorten van dit moment en is ook erg geschikt materiaal voor een visgraat vloer. Het grootste voordeel is waarschijnlijk de prijs, aangezien laminaat een stuk goedkoper is dan PVC of parket. Tegelijkertijd is laminaat tegenwoordig nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Ook zijn visgraat laminaatvloeren vrijwel onderhoudsvrij.
  • PVC: PVC vloeren zijn in opkomst. Over het algemeen is PVC goedkoper dan hout/parket en van betere kwaliteit dan laminaat. Net als laminaat is het materiaal nauwelijks van echt hout te onderscheiden en heeft het weinig onderhoud nodig. Daar komt nog bij dat PVC vloeren zeer goede geluiddempende kwaliteiten hebben.
  • Parket: Met een visgraat parketvloer kom je het dichtst bij de exclusieve vloeren zoals die vroeger in de grote herenhuizen lagen. Parketvloeren zijn wat duurder dan laminaat of PVC, maar hier staat tegenover dat ze de mooiste en meest natuurlijke en authentieke uitstraling hebben.

Hoe leg je een visgraat vloer?

Zoals je zult begrijpen gaat het leggen van een visgraat vloer wat anders dan een vloer met rechte planken. Zelfs voor specialisten kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Belangrijk is dat de eerste baan goed gelegd wordt. Dit doe je door het opstellen van een hartlijn op het punt waar de vloer het langst ononderbroken door kan lopen. Het rechterdeel van het uiteinde van de eerste plank leg je precies onder deze lijn, waarna je de tweede plank er hier precies tegenaan legt.

Ligt de eerste baan precies goed, dan is het leggen van de rest van de vloer een koud kunstje. Voor de specialisten dan, want het leggen van een visgraat vloer laat je toch echt het liefst over aan iemand die het dagelijks doet.

Combineer je visgraat vloer met vloerverwarming

Een vloer met een visgraat patroon mag dan van oorsprong honderden jaren oud zijn, dat betekent niet dat je hem niet kunt combineren met moderne toepassingen, zoals vloerverwarming. Visgraat vloeren en vloerverwarming gaan namelijk prima samen. Wel is het belangrijk dat je een hiervoor geschikte ondervloer kiest.

Maak jouw vloer een echte eyecatcher met een visgraat patroon

Rust jij je woonkamer uit met een visgraat vloer, dan haal je een echte eyecatcher in huis. Doordat visgraat vloeren in zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, zit er altijd wel een geschikt type voor je bij, of je nu een grote of een kleine portemonnee hebt. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist