Een PVC-vloer

Dit zijn de voordelen van

Hoe komt het dat PVC-vloeren steeds populairder zijn geworden? Dat leggen we hieronder voor je uit. We nemen de belangrijkste voordelen van PVC-vloeren met je door, zodat jij weet waar je aan toe bent. We kunnen alvast verklappen dat deze vloeren hoog scoren als het gaat om duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Lees verder en wie weet ligt er binnenkort een mooie PVC-vloer in je huiskamer.

PVC kan heel wat hebben

Het belangrijkste voordeel van een PVC-vloer zit hem in het feit dat PVC materiaal is dat tegen een stootje kan. Waar krassen op bijvoorbeeld een houten vloer nooit helemaal kunnen worden voorkomen, zijn PVC-vloeren nagenoeg slijtvast. Daarnaast zijn PVC-vloeren waterbestendig. Een PVC-vloer heeft dus relatief weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Een dweilbeurt op zijn tijd is al meer dan voldoende. Je kunt zonder problemen een PVC-vloer leggen in vrijwel alle ruimtes, van keukens en badkamers tot aan kantoren en showrooms.

Comfort en geluidsisolatie

Een ander voordeel van PVC heeft te maken met comfort. Aangezien PVC zeer krasbestendig is, zou je in eerste instantie misschien denken dat dit materiaal hard aanvoelt. Het tegendeel is waar; vergeleken met houten vloeren en tegelvloeren voelen PVC-vloeren zacht en warm aan. Dat maakt het prettig om op sokken in een woonkamer met een PVC-vloer te lopen, zeker als je vloerverwarming hebt. Daar komt bij dat PVC-vloeren over het algemeen vrij geluiddempend zijn. Dat is wel zo fijn als je onderburen hebt.

Visgraat doet het altijd goed

De voordelen die we tot nu toe hebben besproken, zijn vooral praktisch van aard. Los daarvan hebben PVC-vloeren ook esthetische voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit talloze kleuren en afwerkingen. Een populaire keuze is visgraat PVC. In veel gevallen zijn deze vloeren nauwelijks te onderscheiden van echte houten vloeren. Je geniet van de voordelen van PVC én de natuurlijke uitstraling van hout. Visgraatvloeren zijn tijdloos en doen het altijd goed. Het is niet voor niets dat je visgraatvloeren tegenkomt in zowel oude kastelen als moderne appartementen.

Laat je inspireren

Ben je overtuigd en heb je besloten om een PVC-vloer te leggen? Nu je weet wat de voordelen van PVC-vloeren zijn, is het tijd om de vele opties te vergelijken. Laat je vooral inspireren door de diverse kleuren en patronen en vind jouw ideale vloer. Of je nu een authentieke sfeer in je huiskamer wilt creëren of een passende vloer zoekt voor in de keuken, met een PVC-vloer is het allemaal mogelijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist