De vloer

de basis van je kamer

De keuze voor een nieuwe vloer is vaak een lastige, maar wel een heel belangrijke. Ten eerste wil je de vloer niet te vaak veranderen, dus de keuze die je maakt is er eentje voor vele jaren. Daarnaast is de vloer letterlijk de basis voor de rest van je interieur, en dus moet je er zeker van zijn dat deze nu, maar ook in de jaren erna precies je smaak is. Hoe kies je een vloer zonder er later spijt van te krijgen?

Wat voor vloer kies je?
Voor je na kan gaan denken over kleur en structuur, zal je eerst voor jezelf moeten bepalen wat voor soort vloer je kiest. Ieder type heeft zo zijn unieke eigenschappen, en daarmee ook zijn eigen voordelen en wellicht ook nadelen. Zo is een echte houten vloer populair vanwege zijn robuuste, natuurlijke uitstraling. Daar staat wel tegenover dat deze vaak aardig wat onderhoud nodig heeft.

Voor veel mensen is een harde vloer de eerste keuze, waarbij vooral vaak voor laminaat wordt gekozen. Logisch, want dit valt gemakkelijk te leggen, vereist weinig onderhoud en is in werkelijk iedere kleur te koop. Je kunt er dus alle kanten mee op, en dat is fijn; zoveel mensen, zoveel wensen, tenslotte.

Neutraal of uitgesproken?
Een lastige keuze die je moet maken bij het kiezen van een nieuwe vloer, is de functie die je deze mee wil geven. Wil je dat je vloer neutraal is, en laat je je meubels en accessoires de sfeer bepalen? Of wil je juist dat je vloer een echte blikvanger is, een smaakmaker die grotendeels de uitstraling van je interieur bepaalt?

Voor beide keuzes valt iets te zeggen. Ben je redelijk stijlvast, en weet je 100% zeker dat wat je nu kiest ook over tien jaar nog steeds je smaak is? Dan is kiezen voor een uitgesproken vloer zeker een optie. Je geeft er direct de sfeer mee aan je kamer die je voor ogen hebt en maakt de vloer echt een belangrijk onderdeel van je interieur. Ben je eerder iemand die ieder jaar wel iets wil veranderen aan een kamer. Die een muur het ene jaar groen wil hebben, en het andere jaar grijs? Ga je graag met de trends mee, en verandert je smaak voortdurend? Dan is het wellicht handiger om te kiezen voor een wat meer neutrale kleur laminaat, zodat deze een rustige basis vormt in je kamer. Je kunt hierna door de muren te schilderen en meubels en accessoires te vervangen naar hartenlust experimenteren met verschillende stijlen, zonder dat je vloer een storende factor wordt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist