De Gietvloer

Functioneel in naadloos design

Gietvloeren zijn ruimtelijk en naar sfeer samen te stellen. In kunststof of cementgebonden, nieuw zijn de felle kleuren en speciale varianten.

 

Hoewel de voorgeschiedenis anders doet vermoeden hebben gietvloeren een warme uitstraling voor ieder interieur. Onderscheidend zijn wel de materiaalsoorten welke de uitstraling bepalen, kunststof of cementgebonden. Daarbij bepaalt de opbouw van de verschillende opbouw welke praktische eigenschappen de gietvloer bevat.

Elastisch kunststof.
De kunststof gietvloer bestaat uit verschillende componenten op basis van epoxy of polyurethaan. Polyurethaan gietvloeren zijn speciaal ontwikkeld voor de esthetische markt. Epoxy legt de nadruk op de praktische voordelen van een gietvloer en niet op de uitstraling. Polyurethaan daarentegen combineert  de praktische voordelen met een hoge esthetische waarde. Het taai-elastische karakter maakt de gietvloer scheuroverbruggend, geluidsdempend en temperatuuraannemend.

Veelzijdig in kleur en samenstelling.
De kunststof gietvloer is in bijna iedere kleur verkrijgbaar. Aan de hand van de bekende kleurenwaaiers of de standaardcollectie van de leverancier bestaat er de mogelijkheid om kleuren te maken en te mengen. Een enkele kleur voor een minimalistische uitstraling, of een combinatie van kleuren met de uitstraling van natuurlijk betonlook. Patronen zijn mogelijk door de ambachtelijke verwerking, kies voor een rustige mix of juist een drukke mix met vele kleurschakeringen. Felle kleuren, contrasten en tonen maken iedere gietvloer uniek.

Natuurlijk materiaal.
De cementgebonden gietvloer, ook wel woonbeton genoemd, is de vloerafwerking op basis van puur natuurlijke materialen. Met de basisuitstraling van een industriële betonvloer is de cementgebonden gietvloer een rustgevende factor voor ieder interieur. Meubels en accessoires komen optimaal tot uiting in contrast tot de natuurlijke uitstraling van de cementgebonden gietvloer.

De cementgebonden gietvloer is verkrijgbaar in vele kleuren, wel is deze afhankelijk van de kleurencollectie van de leverancier. 

Eenvoudige reiniging.
De vuil- en stofafstotende werking van de compacte opbouw is relatief eenvoudig te reinigen door zowel droge als vochtige reiniging. De gietvloeren zijn helemaal dicht waardoor er geen vocht kan indringen. Zo kan de gietvloer prima gebruikt worden in keukens. Is er toch een vlek ontstaan? Er bestaan intensieve vloerreinigers om hardnekkige vlekken te verwijderen.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist