Bijhouden van je vloer

3 gratis tips

Een vloer kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer maken of kraken. Een vloer valt misschien niet meteen op, maar toch zorgt een vloer voor een bepaalde sfeer in je kamer. Heb jij een gietvloer? Dan ontwikkel je al snel een vintage of industriële look. Een houten vloer in dezelfde ruimte zorgt dan weer voor een hele andere sfeer. Een vloer is je dus veel waard, daarom is het goed om deze te beschermen en te onderhouden. Wil jij weten hoe jij dat het beste doet? In dit artikel geven wij je 4 gratis tips! 

  1. Plan wekelijks een schoonmaak in

Schoonmaken, het lijkt misschien een voor de hand liggend tip, maar door je vloer goed schoon te houden, zorg je ervoor dat je vloer langer mooi blijft. Door vuil, zand en steentjes te verwijderen, voorkom je ongewenste krassen. Maak je vloer eens in de 5 dagen vuilvrij met een bezem of stofzuiger. Zorg er hierbij voor dat je niet te harde haren in je bezem gebruikt en dat de wieltjes van je stofzuiger goed rollen. 

  1. Let op bij het schuiven van je meubels

Schuif zo min mogelijk met de meubels die een vaste plek hebben! Wil jij ze toch verplaatsen? Til ze dan op! Het schuiven kan namelijk voor beschadiging zorgen. Met eetkamerstoelen is dit schuiven bijna niet te voorkomen. Maar gelukkig is hier ook een oplossing voor. Bevestig bureaustoelwielen of stoelwielen onder je stoelen. Dit zorgt ervoor dat je stoelpoten geen krassen achter kunnen laten. Daarnaast zorgen ze voor een enorme geluidsdemping, win-win situatie dus! 

  1. Regulier de luchtvochtigheid en kijk uit met vocht

Wanneer je een houten vloer of laminaatvloer hebt, moet je uitkijken met vocht. Te veel vocht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de vloer krom trekt. Het is belangrijk dat de temperatuur en de luchtvochtigheid goed worden gereguleerd in jouw woning. De ideale omstandigheden zijn een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70% en een temperatuur van rond de 20 graden.

Daarnaast moet je ook bij het dweilen van je vloer opletten dat je nooit teveel water gebruikt. Ben zeker dat je je dweil eerst goed uitwringt voordat je begint met dweilen. 

Met deze 3 tips houd je je vloer goed bij en zorg je dat hij langer mooi blijft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist