Alles over hout laminaat

Wat je moet weten over hout laminaat

In de volksmond wordt er vaak gesproken van hout laminaat. Vaak is er dan sprake van een lamelparket. Dit is een vloer die uit diverse soorten houtlamellen is opgebouwd. Vaak wordt hier laminaat met een houtlook bedoeld. Tegenwoordig is laminaat met een houtlook niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Om deze reden wordt dit laminaat steeds vaker in alle leefruimtes gebruikt. De warme en sfeervolle uitstraling past perfect bij de verdere inrichting van de woning. Meer weten over hout laminaat? Wij vertellen je er graag alles over.

Wat is laminaat?
Een laminaatvloer is opgebouwd uit een drager van MDF of HDF. Deze onderlaag is voorzien van een kliksysteem waardoor je de stukken gemakkelijk aan elkaar klikt. De afwerklaag is van kunststof en deze doorzichtige laag kan voorzien zijn van een profiel voor een extra effect.

Alles over hout laminaat
Laminaat een bijzonder onderhoudsvriendelijke vloer. De kunststof laag op de vloer geeft de beste bescherming tegen vocht en vuil. De print hieronder heeft tegenwoordig een hele realistische look. Laminaat met een fotoprint van hout of natuursteen kennen we allemaal. Daarnaast vind je de zogenaamde trendvloeren zoals metaallook, kurklook, leerlook of andere prints. Er is dus altijd een laminaat dat bij jouw smaak en interieur past.

Wat zijn de voordelen van laminaat?
Laminaat heeft diverse voordelen. Een aantal voordelen zijn:

  • Bijzonder onderhoudsvriendelijk.
  • Een goed betaalbare vloer.
  • De keuze is enorm, zodat er altijd wel een vloer te vinden is die bij jouw smaak past.
  • De vloer is eenvoudig zelf te leggen.
  • Ook geschikt voor op een vloerverwarming.
  • Kan zelfs in de natte ruimtes gelegd worden.
  • Ook geschikt als een wand- of vloerbekleding.

Laminaat met een houtlook
De prints voor op het laminaat zijn door de moderne technieken veel realistischer geworden. Daarnaast herhaalt het patroon zich ook minder vaak. Hierdoor komen vloerdelen met dezelfde print minder vaak voor in één gelegde ruimte. Veel laminaatvloeren met een houtlook hebben een geprofileerde toplaag. Het profiel komt overeen met de nerven en noesten in de onderliggende houtprint. Zo lijkt de vloer niet alleen echt, maar voelt de vloer ook echt. De voelbare structuur zorgt ook voor een antislip werking.

Laminaat met houtlook van de beste kwaliteit
Zoek je mooi laminaat met een houtlook van de beste kwaliteit? Een partij waar je verzekerd bent van topkwaliteit is BeBo Parket. Zij hebben een enorme keuze aan laminaatvloeren. Voor welke vloer ga jij?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist