Verhuizen naar oudere woning

Waar dien je rekening mee te houden?

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Niet alleen moet de volledige inboedel van je oude woning naar de nieuwe woning worden verplaatst, ook zullen energiecontracten en verzekeringen moeten worden overgezet. Wanneer je dit te laat zou doen, kan dat vervelende gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van een onverzekerde inboedel bij een inbraak in je nieuwe woning. Het is hierbij de vraag, of de kosten voor het vervangen van de gestolen voorwerpen vergoed worden door de verzekeraar.

Om de kans op een inbraak in je nieuwe woning te minimaliseren, doe je er verstandig aan om vooraf te kijken naar de beveiliging van de woning. Waar nodig kun je deze voor de verhuizing laten verbeteren.

Risico van rondzwervende sleutels en slechte sloten
Niet alleen zorgt het verbeteren van de beveiliging van je nieuwe woning voor het verkleinen van de kans op een inbraak. Ook kun je op deze manier voorkomen, dat mensen met een rondzwervende sleutel alsnog bij je binnen kunnen komen. Hoewel een verkoper altijd verplicht is om sleutels af te geven bij de verkoop van een woning, komt het voor dat er sleutels zoek zijn geraakt in het verleden. Enkel het vervangen van de sloten op ramen en deuren, geeft je de zekerheid dat je de enige bent met sleutels om binnen te komen.

Tip: overweeg eens om gebruik te maken van een modern slot! Een modern slot kan geopend worden via een app op je mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk om het slot automatisch te laten ontgrendelen, als je in de buurt van je woning bent.

Beveiliging van sloten alleen is onvoldoende
In oudere woningen wordt vaak enkel gebruik gemaakt van sloten, om een woning te beveiligen tegen inbrekers. Wij spraken een slotenmaker in Almere, die ons attendeerde op de noodzaak van extra beveiligingsmaatregelen. Denk hierbij aan het gebruik van een camera aan de gevel van je woning, het gebruik van een alarmsysteem in huis, enzovoorts. Een alarmsysteem kun je tegenwoordig helemaal zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor magneetcontacten, een bewegingssensor, enzovoorts.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beveiliging?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist