Homesafety

Huizen niet optimaal beveiligd


Uit onderzoek naar de veiligheid bij Nederlanders thuis, uitgevoerd door het TNS NIPO, in opdracht van Homesafety, blijkt dat ongeveer 50% van de Nederlanders wel eens slachtoffer is geweest van inbraak, vernieling, gas en/of waterlekkage of brand. Vooral inbraak en brand laten daarbij grote emotionele schade achter. In bijna 18% van de Nederlandse woningen is wel eens ingebroken, dat komt neer op 1.287.000 huishoudens. In vergelijking met 2006 is dit een groei van bijna 100.000 inbraken.

 

Meeste kans op inbraak bij hoekwoningen of twee-onder-een-kap

Inbrekers ‘kloppen’ het liefst aan bij hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Bewoners hebben hier een kans van bijna 25% om met inbraak te maken te krijgen. Tussen de andere woningen blijkt geen noemenswaardig verschil te bestaan (17% vrijstaande woning, 17% rijtjeshuis en 16% flat/etagewoning). Bewoners van een flat of etagewoning vinden zich het best beveiligd, terwijl dit niet uit de harde cijfers blijkt. Deze onderzoeksresultaten zijn opvallend omdat uit het TNS Nipo onderzoek van 2006 kwam dat de kans op inbraak bij alle huistypen even hoog was.

 

Vooral koopwoningen minder goed beveiligd

Uit het onderzoek blijkt dat huurwoningen vaker uitgebreid beveiligd worden dan koopwoningen (31% vs 26%). Met een stijging van 8% naar 11% hebben 390.000 huurwoningen op dit moment een alarmeringssysteem. Huurders hebben meer te maken met vernielingen die worden gepleegd in en om het huis (34% vs 29%).

 

Invloed van veiligheidsincident groter bij lage welstandsklasse

De ondervraagden geven aan dat het feit dat een onbevoegde in huis is geweest zwaarder weegt dat het verlies aan spullen.

 

Vooral koopwoningen minder goed beveiligd

Bij éénderde van de ondervraagden heeft het van dichtbij meemaken van een incident grote invloed op het gevoel van veiligheid. Opvallend is dat de impact van een veiligheidsincident bij de lage welstandsklasse van grotere invloed is dan bij de hoge welstandsklasse (40% vs 27%).

 

Na inbraak of brand weinig extra maatregelen

Meer dan de helft van de slachtoffers neemt (nog) geen extra maatregelen na vernieling, inbraak, lekkage, brand of insluipers. De reden hiervan is in 33% van de gevallen dat men er nog niet aan toegekomen is. Ook denkt 13% dat brand of inbraak hen niet zal overkomen.


Kijk voor meer informatie op: www.homesafety.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist