Een deurslot kopen

waar let je op?

Tegenwoordig worden er veel soorten deursloten op de markt gebracht. Je wilt natuurlijk de juiste keuze maken om de beveiliging van je huis zo goed mogelijk te krijgen. Je kiest daarom vaak voor cilindersloten, wat vrijwel alle deursloten vandaag de dag zijn. Je kunt cilindersloten in meerdere vormen kopen, zo zijn ze bijvoorbeeld als opleg- en insteeksloten verkrijgbaar. De eerste optie is zichtbaar op de deur, terwijl de andere optie verzonken is in de deur. Beide sloten zijn in principe geschikt, al is ook belangrijk om op de volgende factoren te letten als je deursloten koop. 

Lengte
Als je bijvoorbeeld knopcilinders wilt kopen als nieuwe sloten voor in je deuren is het cruciaal om op de lengte van de cilindersloten te letten. Dit komt doordat niet alle deuren even dik zijn. De sloten zijn daarom verkrijgbaar in diverse maten. Voordat je naar een winkel of een webshop gaat om een deurslot te kopen, moet je dus beslist weten hoe dik je deuren zijn. Op basis hiervan bepaal je vervolgens de lengte van je nieuwe sloten.

Kwaliteit
Het is daarnaast essentieel om rekening te houden met de kwaliteit van de deursloten die je gaat kopen. Zo’n slot is bedoeld om onbevoegden buiten de deur te houden, het is dan ook belangrijk dat het deze taak goed uitvoert. Je doet er daarom goed aan om deursloten te kopen met een SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft sterren aan alle sloten, waarbij je het beste kunt kiezen voor de opties met drie sterren. Deze deursloten bieden namelijk extra beveiliging tegen inbraak doordat ze beter beveiligd zijn tegen kerntrekken. Koop daarom sloten op Doorax.nl met een SKG-keurmerk van drie sterren. 

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Er is echter nog een keurmerk om in de gaten te houden bij het kopen van sloten: het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen cilindersloten kunnen dit keurmerk krijgen, maar ook het deurbeslag. Je doet er daarom goed aan om alleen maar producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan te schaffen. Je beveiligt je huis hierdoor namelijk optimaal. 

Sleutels
Als je een deurslot koopt, krijg je er standaard sleutels bij. Het is vaak een goed idee om te kiezen voor een cilinderslot waarbij je meerdere sleutels krijgt. Je hebt hierdoor een huissleutel voor jezelf, maar je kunt bijvoorbeeld ook één aan je kind, buurman/buurvrouw, vriend(in) of vader/moeder geven. Wel zo handig als je zelf een keer je sleutel bent kwijtgeraakt of vergeten!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Veilig wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist