Zo zorg je voor een groene tuin

ook in de winter!

Er zijn maar weinig mensen die blij worden van een dorre, droge tuin die in winterslaap lijkt te gaan. Aangezien de dagen zelf al vrij donker en grauw zijn, helpt het niet echt mee voor onze gemoedstoestand als de tuin er zelf ook nogal kleurloos bij staat. Tijd om hier dus iets aan te doen! Er zijn genoeg acties die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw tuin een en al kleur blijft uitstralen, ook in de koudere periodes. We geven je graag een paar tips die je in het aankomende jaar kunt toepassen, zodat jouw tuin er de volgende winter zo groen mogelijk bij staat!

Een kunstgras gazon                                                                          
De meest makkelijke oplossing voor een groene tuin is het aanleggen van een kunstgazon. Je kunt gemakkelijk kunstgras kopen en deze zelf leggen, omdat dit een vrij makkelijk proces is. Als deze eenmaal ligt hoef je er niets meer aan te doen en kun je het hele jaar door genieten van een ontzettend groene tuin. Zelfs als je deze niet bemest of sproeit in de zomer, blijft het kunstgazon lekker haar kleur behouden. Ideaal voor de mensen zonder groene vingers onder ons!

Winterharde planten en bomen
In de lente hebben we vaak de neiging om naar het tuincentrum te gaan en allerlei nieuwe bloemen en planten aan te schaffen voor in de tuin. Als je dit in het komende seizoen gaat doen, let er dan op dat je groenblijvende en winterharde planten aanschaft. Deze gaan een stuk langer mee, doordat ze niet dood zullen gaan in de koudere winterperiode. Daarnaast blijven ze het hele jaar groen en verliezen ze niet snel hun bladeren, waardoor jouw tuin er een stuk levendiger uit zal blijven zien de komende winter.

Groenblijvende haag
Doe wat inspiratie op vanuit Scandinavische bossen met groenblijvende bomen en probeer dit door te voeren in je tuin. Zo kun je een haag planten die het hele jaar groen blijft, zoals een taxushaag of en thujahaag. Deze hebben een winterse uitstraling en verliezen niet snel hun groene kleur. Deze hoef je enkel in de lente of herfst wat bij te snoeien, maar verder is er weinig onderhoud nodig. Zo’n haag kun je trouwens prima gebruiken als afscheiding van je tuin, waardoor je meer privacy creëert. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist