Zo geef je vorm aan een kleine tuin

klein maar fijn

Heb jij een kleine tuin en moeite met de indeling hiervan? Lijkt het alsof je helemaal geen opties hebt? Er zijn veel meer mensen met een kleine tuin dan met een grote tuin in Nederland, dus er is heus aanbod voor jou wat betreft planten en verdere aankleding. Het kan een flinke uitdaging zijn om die kleine tuin leuk in te delen en vorm te geven, dus we geven je graag wat tips. Zo zorg jij ervoor dat je slim omgaat met de ruimte, zonder te hoeven inleveren.

Plant een kleine boom
Bij een kleine tuin is het belangrijk om niet allemaal planten en struiken in kleine formaatjes te kopen. Hierdoor valt het alleen maar op dat alles klein is. Ga juist voor een of een paar grote objecten, zoals een boom. Natuurlijk kun je niet een oude kastanjeboom in de tuin zetten die al tien meter hoog en breed is, maar wel wat bomen van kleiner formaat. Zo vestig je alsnog de aandacht op een relatief groot object, maar neemt deze niet de hele tuin over. Via de website van betuwebomen.nl kun je allerlei bomen van kleiner formaat vinden die perfect in jouw kleine tuin passen.

Verdeel in meerdere vlakken
Een ander struikelpunt is om je gehele tuin volledig te betegelen, als één groot vlak. Zo leg je de nadruk op de totale oppervlakte, waardoor de tuin juist heel klein lijkt. Probeer meerdere gedeeltes in de tuin te creëren door borders met planten te gebruiken en bijvoorbeeld een grasveld toe te voegen. Je kunt een klein terras maken door nette betegeling en met wat potten en planten de boel aankleden. Zo breek je als het ware de totale oppervlakte, waardoor je tuin groter lijkt.

Werk de hoogte in
Aangezien je niet heel veel ruimte hebt, is het een goed idee om verticaal te gaan werken in plaats van horizontaal. Zo kun je een klimroos aanschaffen en deze tegen de schuur of schutting aan laten klimmen. Hierdoor leg je de nadruk op de hoogte, in plaats van de breedte van de tuin. Ook kun je een zitkuil maken, waardoor je juist de diepte ingaat. Juist in kleine tuinen kun je perfect spelen met hoogteverschillen, waardoor je direct ook meer ruimte maakt voor andere elementen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist