Waarom kiezen voor een groendak?

Meer voordelen dan je denkt

Groendaken winnen de laatste jaren aan populariteit. Mogelijk kom je er in jouw omgeving ook wel een aantal tegen. Misschien denk je er zelf wel over na om een dak te bedekken met planten. Omdat een groendak aanleggen een flinke investering is, wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Twijfel je nog? In deze tekst vertellen wij je waarom je kiest voor een groendak.

Jouw dak is goed geïsoleerd
De isolerende werking is één van de voornaamste redenen om voor een groendak te kiezen. Doordat je een extra laag op jouw dak legt, blijft de warmte op koude dagen beter binnen hangen. Op warme dagen heb je er eveneens profijt van. Een groendak zorgt er dan namelijk ook voor dat de warmte minder snel naar binnen dringt. Daarnaast is een groendak in staat om geluid te absorberen. Hierdoor heb je in huis minder snel last van omgevingsgeluiden. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat andere mensen in jou omgeving snel geluidsoverlast ervaren als je een groendak hebt.

Groendak kan regenwater opvangen en vasthouden
Je kiest niet alleen voor een groendak vanwege de isolerende werking. Door de aanleg van zo’n groenproject kun je namelijk ook beter regenwater opvangen. De planten op zo’n dak zijn bovendien in staat om regenwater vast te houden. Hierdoor wordt de afvoer van hemelwater naar het riool vertraagd en dat is alleen maar goed. Doordat we de laatste jaren steeds vaker te maken krijgen met stortbuien, kan het riool niet alle water in één keer verwerken. Dit kan wateroverlast tot gevolg hebben. Als je een groendak hebt hoeft niet alles in één keer afgevoerd te worden, waardoor de kans op wateroverlast kleiner is.

Je verlengt de levensduur van de onderliggende dakbedekking
Wie een groendak aan wil leggen, kiest hier waarschijnlijk een plat dak voor uit. Bij het merendeel van deze groenprojecten wordt namelijk een plat dak als basis gebruikt. Een groendak wordt overigens altijd aangelegd op de bestaande dakbedekking. Hierdoor creëer je in feite een extra laag op jouw dak. Het grote voordeel hiervan is dat je de levensduur van de onderliggende dakbedekking verlengt. Deze dakbedekking wordt immers minder blootgesteld aan zon, regen, wind en vorst. Jouw dakbedekking kan hierdoor wel twee of drie keer langer meegaan dan gebruikelijk.

Dakconstructie is beter bestand tegen brand
Een laatste reden om voor een groendak te kiezen, is omdat je hiermee een brandwerende laag creëert. Hoe dit komt? Doordat je jouw dak voorziet van planten. Planten bevatten van nature veel water, waardoor de vlammen zich minder makkelijk kunnen verspreiden als er brand uitbreekt.
Kies overigens nooit voor een groendak als je niet weet of jouw dakconstructie berekend is op extra gewicht. Twijfel je? Laat dan een professional langskomen. Hierdoor weet je of het mogelijk is om een groendak aan te leggen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist