Tuintrends 2019

Idee├źn voor een onderhoudsarme tuin

Mensen die weinig tijd hebben, maar toch graag willen kunnen genieten van een gezellige tuin die weinig onderhoud nodig heeft, zijn hier op het juiste adres. Wij geven je graag wat ideeën voor een onderhoudsarme tuin. Een tuin heeft altijd wat onderhoud nodig, dus een echte onderhoudsvrije tuin bestaat gewoonweg niet. Dat betekent echter niet dat je het jezelf niet gemakkelijk kunt maken!

Kunstgras aan laten leggen
Wil je genieten van een groen gazon? Wees er dan van bewust dat je er niet vanaf komt met een keertje maaien en sproeien. Je moet immers ook nog bemesten en verticuteren. Beter kies je dan voor kunstgras! Het is niet te onderscheiden van echt gras en vergt veel minder onderhoud. Ideaal!

Planten die weinig onderhoud nodig hebben
Dat je voor een onderhoudsarme tuin kiest, betekent niet dat je geen mooie beplanting kunt gebruiken in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor bodembedekkers, zoals vrouwenmantel. Bodembedekkers hebben bovendien als bonus dat ze het onkruid een stuk moeilijker maken om te groeien. Of kies bijvoorbeeld voor bomen die maar één keer per jaar een snoeibeurt nodig hebben. En dan nog: je hoeft het niet allemaal zelf te doen! Voor sommige bomen heb je wellicht een tuinman nodig. Snoeiwerk vergt soms immers vakmanschap.

Gebruik grind en voorkom teveel bestrating
Mensen associëren een onderhoudsarme tuin vaak met veel bestrating. Niets is echter minder waar. Het is namelijk niet zo dat je met alleen maar tuinbestrating achterover kunt leunen. Ja, het scheelt een hoop werk aan gras- en plantenonderhoud, maar op den duur worden je tegels bijvoorbeeld groenig of groeit er onkruid tussen je klinkers. Teveel bestrating is dus ook niet goed. Je kunt groene aanslag trouwens wel voorkomen door je tegels jaarlijks te impregneren.

In plaats van teveel bestrating kun je ervoor kiezen om ook grind te gebruiken. Als het er eenmaal ligt, is het onderhoud miniem. Het enige dat je hoeft te doen, is eens in de zoveel tijd het grind losharken. Op deze manier krijgt onkruid niet de kans om te groeien. Bovendien zorgt grind ervoor dat er na een regenbui niet allemaal plassen water in je tuin blijven liggen. Perfect!

Wil je jouw tuin onderhoudsarm maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat een gespecialiseerde hovenier een tuin ontwerpen. Deze specialist houdt rekening met jouw wensen, maar kan je ook van advies voorzien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist