Tuintrends 2013

Glow and be happy

Hoe zien de tuinstijlen van 2013 er uit en welke trends zijn te herkennen in de tuin in 2013? Het antwoord op deze vraag is te zien in de trendtuinen voor 2013, in de ‘Let me glow garden’ en in de ‘Be happy garden’.

De trendtuinen zijn gebaseerd op het onderzoek naar tuin beleving onder tuinconsumenten dat vijfjaarlijks wordt uitgevoerd door Tuinbranche Nederland en het Productschap Tuinbouw. In dit onderzoek komen zes verschillende typen tuinbezitters naar voren die met kleuren (rood, blauw, blauwgroen, groen, lichtgroen en geel) worden aangeduid.

Daarnaast vindt in de trendtuinen ook een vertaling plaats van het onderzoek naar waarden- en stijltrends. Het samenvoegen van deze twee onderzoeken geeft een beeld van de

(toekomstige) smaak van de tuinconsument. De trendtuinen 2013 richten zich op de twee grote groepen tuiniers die gevoelig zijn voor informatie en inspiratie; het gele tuintype (22%) en het blauwe/blauwgroene tuintype (35%). De rode tuinier bijvoorbeeld, de eigenzinnige tuinbezitter, gaat zijn eigen gang en is niet ontvankelijk voor en beïnvloedbaar door trends.

HET GELE TUINTYPE, DE SOCIALE BUITENGENIETER
Het gele type tuinbezitter heeft vooral graag een ruim terras met een grote tafel en stoelen en een eigen plek voor de kinderen. Hij houdt niet zo van tuinieren maar wil wel graag ‘instant’ tuinieren – met tomatenplantjes, kruiden en fruitbomen. De ‘Be happy garden’ past bij deze buitengenieter.

HET BLAUWE TUINTYPE, DE TUINPERFECTIONIST
Het blauwe type heeft verstand van tuinieren en de tuin wordt goed verzorgd. Dit type wil zich graag onderscheiden met zijn tuin en houdt dus van bijzondere producten, design, uniekheid en speciale planten. De ‘Let me glow garden’ past bij dit perfectionistische tuintype.

TUINBELEVING
In zijn algemeenheid zien we dat de tuiniersegmenten kleiner worden. Tuinierde in 2002 nog 60% van de tuinbezitters, in 2007 was dat 57% en anno 2011 houdt 50% van tuinieren. Het enthousiasme voor de tuin blijft onverminderd groot. De eigen tuin wordt gewaardeerd met een 7,5 en is voor de bezitter dé plek om te genieten en relaxen. De functie van de tuin verandert weer verder richting comfortabele verblijfsplek met de gemakken van binnen. Tuinieren is leuk maar wordt door de tijdsdruk vaker gezien als verplichting. Men wil anno 2011 wel meer groen in de tuin: 21% ten opzichte van 16% in 2007. Gemak blijft ook hierbij het sleutelwoord.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist