Tuintegels

Hier moet je op letten

De zomer zit er weer aan te komen en dus ook de tijd dat je weer lekker in je tuin wil zitten. Heb jij nog geen terras in je tuin, of zijn je tuintegels wel een keer aan vervanging toe? Dan is nu het moment om je te verdiepen in de verschillende soorten tuintegels en jouw keuze te maken! Daarom vertellen we je in deze blog waar je op met letten.

  1. Materiaal

Laten we bij het begin beginnen. Van welk materiaal moeten je tegels gemaakt zijn? Dat verschilt natuurlijk compleet per (plek in de ) tuin en per gebruiksfunctie van de tegels. Liggen de tegels bijvoorbeeld overdekt of in de open lucht? En is er al afwatering, of moeten de tegels daaraan bijdragen? En komen de tegels op een terrasje te liggen, of ben je een van de gelukkige mensen met een zwembad in de tuin en wil je nieuwe tegels voor naast het zwembad? Bedenk tot slot ook wat je op de tuintegels gaat plaatsen. Gebruik je ze voor je oprit? Neem dan stevige en dikke tegels die je auto voldoende kunnen dragen. Omdat er geen materiaal is dat voor alle situaties perfect is, is het verstandig je te laten informeren door de winkel waar je je stenen wil kopen.  

  1. Grootte

Als je gekozen hebt voor het juiste materiaal moet je ook goed kijken naar de grootte van de tegels in verhouding tot je tuin. Grote tegels op een heel klein stukje tuin staan bijvoorbeeld niet zo mooi, daar kun je beter voor kleinere tegels die je ruimte toch groter laten lijken. Bovendien zijn grote tegels mooi, maar ook erg zwaar. Heb je dus geen materieel in huis om de tegels te plaatsen en ben je geen krachtpatser, maar wil je wel zelf de tegels leggen? Wees dan zo vriendelijk voor je zelf om kleinere en lichtere tuintegels aan te schaffen.

  1. Kleuren

De mogelijkheden in kleur zijn haast eindeloos, en datzelfde geld natuurlijk voor planten en tuinmeubels. Dus denk goed na over de kleur van je tegels en of dit past bij de rest van de tuin. Denk daarnaast ook vast aan de toekomst, kies je een neutrale kleur die bij bijna alles past, dan kun je ook met een gerust hart je tuin veranderen in de toekomst.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist