Onderhoud tips voor tuinplanten

zo doe je dat

Om optimaal te kunnen genieten van de tuin, is het essentieel om het goed te onderhouden. Zo is het belangrijk om het gazon te maaien, de terrastegels regelmatig schoon te maken en de tuinmeubelen te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Uiteraard hebben de planten in de tuin ook voldoende aandacht nodig. In dit artikel lees je 8 handige onderhoudstips voor tuinplanten.

Tip 1. Geef tuinplanten op het juiste moment water
De meeste tuinplanten kunnen niet heel lang zonder water. In de zomer en droge periodes is het daarom noodzakelijk om extra water te geven. Bijvoorbeeld door de sproeier aan te zetten of even met de gieter rond te gaan. In de zomer is het beter om in de avond water te geven. Dan is de felle zon verdwenen en krijgen de planten de hele nacht rustig de tijd om het vocht op te nemen.

Tip 2. Besteed extra aandacht aan de moestuin
Heb je naast decoratieve tuinplanten ook een moestuin? Dan is het de moeite waard om hier extra aandacht aan te besteden. Lees meer over het onderhoud van specifieke moestuingewassen, plant en oogst in het juiste seizoen en verdiep je in biologische bestrijding die zowel effectief als milieuvriendelijk is. Lees daarnaast deze handige tuiniertips voor gewassen eens door!

Tip 3. Zet planten op de juiste plek in de tuin
Kijk bij het plaatsen van nieuwe planten niet alleen welke indeling het mooiste is, maar kies vooral de meest geschikte plek voor de desbetreffende plant. Sommige tuinplanten groeien het beste in de schaduw, terwijl andere soorten het prima doen in de felle zon.

Tip 4. Weet wanneer je moet snoeien
Snoei bomen, struiken en heggen altijd in het juiste seizoen. Dit kan per soort erg verschillen. Ga in ieder geval nooit met een heggenschaar aan de slag als de temperatuur rond het vriespunt ligt.

Tip 5. Bemest tuinplanten ter ondersteuning
Om de tuinplanten in topconditie te houden, raden we aan om ze af en toe te bemesten of voeding te geven. Twee keer per jaar is een goede richtlijn. Bijvoorbeeld in de lente en de herfst.

Tip 6. Verwijder onkruid zo snel mogelijk
Probeer onkruid zo snel mogelijk weg te halen, zodat het de planten niet kan beschadigen of de groei kan belemmeren. Als je er te lang mee wacht, kan het verwijderen van onkruid een hele tijdrovende en grote klus worden. Ook daarom is het handiger om het regelmatig bij te houden.

Tip 7. Bescherm planten in de vorstperiode
Bescherm planten die niet winterhard zijn tijdens de vorstperiode om de overlevingskans te vergroten. Bij bomen en grote planten kun je de stam inwikkelen tegen de kou.

Tip 8. Maak gebruik van een druppelsysteem
Als je het onderhoud nog makkelijker en effectiever wil maken, kun je een druppelsysteem aanleggen in de tuin. Met dit systeem krijgen de tuinplanten altijd voldoende water.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinonderhoud?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist