4 tips voor het bestrijden van onkruid

minder onderhoud is fijn

Niets is vervelender dan het onkruid in de tuin. Het is er eigenlijk altijd ongevraagd. Om die reden moet men het blijven verwijderen uit de tuin en dat is niet een uitnodigende klus. Ben jij het ook zat om het onkruid te verwijderen en weet je ├╝berhaupt niet hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan is er goed nieuws, want hieronder zijn vier handige tips verzameld voor het bestrijden van onkruid.

Bodembedekker gebruiken

De eerste tip voor het bestrijden van het onkruid is om een bodembedekker tegen onkruid te gebruiken. Door een bodembedekker in je tuin te strooien, wordt de bodem afgesloten. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om door te komen in de tuin. Er zijn verschillende soorten bodembedekkers te krijgen op de markt. Ben je op zoek naar een duurzame optie? Probeer dan eens boomschors te gebruiken. Houtsnippers zijn ook erg populair in Nederland. Kijk eens op Tuinshop voor meer informatie.

Worteldoek neerleggen

Veel mensen gebruiken deze tip al, maar je zou een worteldoek kunnen neerleggen in de tuin. Het voordeel van een worteldoek is dat deze gewoon water door laat lopen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het water niet kan weglopen. Als het onkruid gaat groeien, zal het niet door het worteldoek kunnen komen. Het resultaat is dan natuurlijk dat jij geen last meer hebt van onkruid in de tuin. Inmiddels kan je worteldoeken kopen in elk formaat. Hierdoor wordt het makkelijker om het worteldoek neer te leggen in de tuin, ongeacht hoe groot de tuin is.

Zorg voor plantengroei

De derde tip in de rij is om ervoor te zorgen dat je meer plantengroei hebt in de tuin. Dit doe je door simpelweg meer planten te planten die de bodem goed bedekken. Op het moment dat de bodem goed is bedekt, zal het onkruid minder ruimte hebben om door te komen door alle andere planten. Als je goed oplet, zal je zien dat onkruid het meeste voorkomt op plekken waar verder niets groeit. Dit kan bijvoorbeeld de rand van de tuin zijn. Op die plekken kan het onkruid natuurlijk makkelijk gaan groeien waardoor jij het weer moet verwijderen.

Onkruid wegbranden

Onkruid houdt niet zo van vuur. Dat betekent dat je het onkruid kan bestrijden door het onkruid makkelijk met vuur weg te branden. Je kan hier bijvoorbeeld een goede gasbrander voor gebruiken. Het is alleen wel belangrijk dat je goed oppast als je ervoor kiest om het onkruid weg te branden. Vuur is kan natuurlijk gevaarlijk zijn en het moet allemaal wel veilig blijven. Heb je kinderen? Haal het onkruid met een gasbrander weg als de kinderen bijvoorbeeld naar school zijn. Veiligheid gaat boven alles.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinonderhoud?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist