Tuinkabouters

meer dan mythische wezens

Vind jij tuinkabouters ook zo leuk? Je weet wel, die beeldjes die de tuin van veel mensen opfleuren. Soms schattige beeldjes, soms ook minder schattig en juist boos. En dan is er ook nog het Kabouterbevrijdingsfront. Heb je daar nog nooit van gehoord? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Waar komen ze vandaan?
De geschiedenis van tuinkabouters begint bij Phillipp Griebel. Deze Duitser maakt er voor het eerst eentje rond 1880. Tuinkabouters komen voort uit de mythe dat kabouters mensen ’s nachts stiekem helpen. Men vond het daarom leuk om kleine exemplaren in de tuin te zetten, zodat ze gelijk aan de slag konden gaan.

Soorten tuinkabouters
Er zijn heel veel verschillende soorten tuinkabouters. Je vindt ouderwetse tuinkabouters die bijvoorbeeld een kruiwagen bij zich hebben, of een plunjezak. Er zijn echter ook modernere exemplaren zoals tuinkabouters met een zak friet of een radio. Deze ‘hippe’ tuinkabouters worden steeds populairder, en er zijn verschillende (online) winkels die zich hier in specialiseren. Je kunt er dus altijd wel eentje vinden die bij jou en je tuin past.
Je kunt overigens ook tuinkabouters vinden voor in huis. Ook voor in de tuin zijn er meerdere opties. Er zijn ook bijvoorbeeld beeldjes van kleine dieren zoals schildpadden of eekhoorns. Je kunt ook tuinkabouters vinden in een bootje of met een geweer.

Kortom, tuinkabouter groot of klein, traditioneel of modern, terracotta of kunststof, het is allemaal mogelijk tegenwoordig.

Kabouterbevrijdingsfront
Je gelooft het misschien niet, maar er bestaat tegenwoordig zelfs een kabouterbevrijdingsfront. Deze mensen vinden dat kabouters ook rechten hebben en ze zetten zich in, raar maar waar, voor de bevrijding van tuinkabouters. Sterker nog, er zijn zelfs gradaties binnen dit front en groepjes die zich hebben afgescheiden. Sommige hiervan halen de tuinkabouters ’s nachts uit hun tuinen en laten ze ‘los’ in het bos, waar ze thuis zouden horen. Andere groepen maken de tuinkabouters kapot. Weer anderen laten de tuinkabouters avonturen beleven, maken daar foto’s van en sturen die vervolgens naar de eigenaren van de tuinen waar ze uit gehaald zijn.

Tot slot
Je ziet, de wereld van de tuinkabouter is nog zo eenvoudig niet. Akkoord, er zijn heel veel opties v.w.b. een tuinkabouter kopen, daar zal het niet aan liggen. Maar er zijn zoveel verschillende soorten dat het bepaald niet meevalt om er eentje uit te kiezen. En heb je dan een keuze gemaakt, en er staat een fraai exemplaar bij je in de tuin…dan moet je maar hopen dat hij niet bevrijd wordt door het Kabouterbevrijdingsfront…

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist