Wereld Kampioenschap Tuinaanleg

Wordt het een vhg hovenier?

Hoveniers Bastiaan Germeraad en Sjors Meuleman strijden van 5 tot en met 8 oktober a.s. in Londen om het Wereld Kampioenschap Tuinaanleg.

In drie wedstrijddagen moeten Bastiaan Germeraad en Sjors Meuleman een tuin aanleggen. Het ontwerp en de aanleg moet voldoen aan strenge criteria.Bastiaan en Sjors (beide uit Enschede) wonnen eerder dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen Tuinaanleg op de consumentenbeurs Tuinidee namens AOC Oost Almelo. Egbert Roozen, directeur VHG, is erg trots dat zulke enthousiaste jongeren gekozen hebben voor dit prachtige vak en zich op korte termijn gaan meten aan de wereldtop: ''Bastiaan en Sjors hebben zich goed voorbereid op de komende Wereldkampioenschappen Tuinaanleg in Londen. Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. Bastiaan en Sjors kunnen op mij rekenen als trouwe supporter. Ik hoop, dat zij met een goud mediale uit Londen zullen terugkeren. De deelname aan de Wereldkampioenschappen levert, naast een geweldige ervaring voor Bastiaan en Sjors, ook een grote bijdrage aan de promotie van ons hoveniersvak.''

Tijdens de WK voor beroepen laten 27 Nederlandse vakmensen hun talenten zien tijdens internationale wedstrijden. Naast het hoveniersvak zijn er nog 44 andere beroepsgroepen actief op dit kampioenschap. Tijdens de wedstrijd tuinaanleg leggen de hoveniers in opleiding tuinen aan waarin zij te maken krijgen met zeer veel verschillende facetten van het hoveniersvak.

Naast de competitieve aspecten biedt WorldSkills nog vele andere activiteiten. Het evenement is een broeiplaats voor contacten en heeft ook beroepsoriëntatie hoog in het vaandel staan. Dit alles maakt WorldSkills tot het grootste, beste en meest leerzame beroepenevenement van de wereld.

De organisatie van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg is in handen van branchevereniging VHG en Aequor. Het Productschap Tuinbouw is co-sponsor. De wedstrijden hebben als doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist