Tuinen van Appeltern

Tweede Tuinenfestival van start

Met de tweede editie van het Tuinenfestival van Appeltern is aangetoond dat de Nederlandse ontwerpers kunnen meedingen op internationale schaal. Sterke ideeën en veel fantasie getuigen van een inhoudelijk vermogen, een verzorgde en gedetailleerde aanleg van ambachtelijke kennis. De meer dan tweehonderd aanwezige genodigden uit de vakwereld waren eensgezind en tevreden. Deze tweede editie is zeer geslaagd en opent de poort naar een vaste traditie voor dit Tuinenfestival. Alle tien nieuwe tuinen vormen samen een breed scala aan beelden die de tuinwereld laten verbazen en de fantasie van ontwerpend Nederland laten zien.Thema- uitleg

Het thema 'Reflectie' is op evenzoveel manieren geïnterpreteerd als er inzendingen waren. Door de jury zijn die ontwerpen uitgezocht die een verrijking tonen aan ideeën, materiaalgebruik en beeldvorming van het begrip tuin. Er is door de ontwerpers gereflecteerd op zichzelf, op de mens, op het fenomeen tuin en op de toekomst. Dat heeft geleid tot heel verschillende opvattingen, die wonderbaarlijk allemaal een zeer positieve uitstraling hebben.

De tien winnaars zijn
Carolien Barkman Tuinen / studio TOOP - 'Through the looking glass'
Rivius Tuinontwerp en Adviesburo - 'Oneindige spiegeling'
ELITA tuinen - 'Omzien'
Tuinontwerpbureau Bart van de Pasch - 'De wensput'
Wilma Lanke, Michiel Schouteten en Sylvia de Koning - 'Zonevreemd '
Klein Schiphorst Design - 'Enter'
Hoveniersbedrijf Miggiels - Van Amstel - 'Het spoor bijster'
De Buitenkamer / Tuyndesign - 'Spiegels van de ziel'
Jacqueline Volker Lifestyle Adviseur - 'Het Zilveren Paviljoen'
Babako Tuinrealisatie - 'De Cyclus'.

Naast deze tien nieuwe en bijzondere tuinen zijn ook de 5 beste tuinen van de eerste editie nog te bewonderen, waardoor het bezoek aan deze locatie in 'De Tuinen van Appeltern' een heel aparte belevenis wordt. De tuinen zullen tot eind oktober 2011 te bezoeken zijn.

Het idee voor de festivaltuinen in Appeltern komt voort uit de behoefte om tuinen ook vanuit een totaal ander perspectief te laten zien. De festivaltuinen zijn meer conceptueel en kunstzinnig ingericht. Het oudbollige tuinimago wordt voorgoed afgeworpen.

Locatie
De festivaltuinen zijn aangelegd op het uitbreidingsterrein van De Tuinen van Appeltern. Dit is een, in 2010, compleet nieuw aangelegd terrein met een andere invulling dan de bestaande tuinen in het park. Hier zijn ook de Nationale vaste plantentuin en een aantal grote Loungetuinen te zien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist