Een veilig terras aan het water

handige tips

Binnenkort is het gelukkig weer zomer en dat betekent heerlijk urenlang ’s avonds buiten zitten op je terras aan het water. Alleen het terras is er nog niet. Het is nu gras wat met een paar paaltjes en een simpele houten beschoeiing gescheiden is van het water. Het hoveniersbedrijf wat al veel voor je heeft gedaan komt morgen met een offerte.

 

Je hebt geen verstand van beschoeiingen en houten damwanden en je bent  heel erg geïnteresseerd hoe de hovenier het voor elkaar krijgt dat het terras straks stevig blijft liggen. En dat de grond niet onder het terras wegspoelt. Je wil er toch wel heel erg zeker van zijn dat je veilig zit en dat je je waardevolle grond in je tuin behoudt.

Damwand
Een waterkerende constructie zal gerealiseerd moeten worden. De man van het hoveniersbedrijf heeft het over damwanden, ankerstangen en spreiankers. Een damwand, zo legt hij uit, is een constructie om water en grond van elkaar gescheiden te houden. De damwand gaat verticaal de grond in. Er komt echter gigantisch veel druk op de damwand te staan en om die reden is het belangrijk de delen goed aan elkaar te bevestigen. Hij adviseert om de twee meter de boel te verankeren met ankerstangen en een spreianker type 1.
 
Slim
Dit spreianker zorgt voor minimale verstoring in je grond. Dit slimme anker wordt aan de ankerstang bevestigd en met een drijfstang de grond in getrild. Eenmaal op de goede plek wordt het iets teruggetrokken zodat het anker zich als een paraplu zal uitklappen en zichzelf en de damwand vastzet. Het is werk voor specialisten, ga daarom niet zelf aan het klussen. Het gevaar dat je hele terras op een goede dag in de rivier dobbert wil je niet lopen.


Als je niveauverschil in je tuin hebt die je op een strakke wijze bij de sloot of de rivier wil wegwerken, is het misschien een idee om een vlonder in combinatie met een damwand te realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld op twee op meer niveaus vlonders laten leggen die omsloten worden door een damwand. Dezelfde damwand laat je dan ook gebruiken als beschoeiing. Je creëert op die manier een geweldig terras aan het water waar je kunt luieren, vissen of gewoon je glaasje wijn kunt drinken.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist