Vijvertips tijdens de zomerdagen

Met speciale dank aan Wesdijk vijvers

Dat we een klimaat van extremen hebben gaan we de komende week weer ervaren. Vorige week dagen van nog geen 14° C. en eind van de week komen de temperaturen ruim boven de 30°C.

Wij adviseren om vanaf nu om te dag, of dagelijks tenminste 10% van het vijverwater te verversen. Om water te besparen, zou u uw tuinplanten water kunnen gaan geven vanuit de vijver en de vijver met vers leidingwater weer bijvullen.

Hoe warmer het water, hoe minder zuurstof het kan opnemen. Om zuurstofgebrek te voorkomen, is het beluchten van uw vijver en filter een absolute must. Het spreekt voor zich, dat een vijverspecialist u hierin zou kunnen voorzien.

Wordt u vijver groen, check dan uw Uv lamp op een goede werking. Als de Uv lamp meer dan 8000 branduren heeft, kunt u deze het beste vervangen. Wij adviseren momenteel minimaal 4 Watt per 1000 liter water. Als u dat niet haalt, zou u er ook een extra lamp bij kunnen plaatsen.

Nog een paar praktische tips:
1. Ligt u vijver in de volle zon? Plaats dan gedurende de warmste momenten een parasol boven de vijver.
2. Gebruik gedurende de hittegolf geen algkuren. Dit kan extra zuurstof aan het water onttrekken.
3. De goede nitrificerende zuurstof minnende bacteriën die werkzaam zijn in het filter staan door de hitte ook onder druk. Beluchten is dan ook een pré en ga in deze periode geen rigoureuze verschoningen uitvoeren. Hiermee verstoort u de biologische werking. Voeg in deze periode wat meer dan gewoonlijk nieuwe bacteriën toe aan het filter. En last but not least; uw filter mag nooit in de volle zon staan en moet permanent, dus dag en nacht draaien.

Wij wensen u een fijne zomer toe en hopen dat u heerlijk kunt genieten van uw vijverhobby.

Met speciale dank aan Wesdijk vijvers

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinieren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist