Bloem & Tuinbeurs Nuenen

Vrijdag 29 juli gaat de 23e editie van start!

De bossen op Landgoed Gulbergen vormen het decor van de 23e editie van Bloem & Tuin. Naast de nieuwste tuintrends en tuininspiratie zijn er ook bijzonder veel bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien. De grote kracht van Bloem & Tuin blijft immers het samenbrengen van specialisten op het gebied van tuinieren, bloemen en planten. Op het prachtige Landgoed Gulbergen, waar dit internationale tuinevenement gehouden wordt, maken de bezoekers een wandeling van twee kilometer over kronkelige bospaden geplaveid met boomschorssnippers. Zo lopen jaarlijks tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers uit binnen- en buitenland langs allerlei modeltuinen, kwekers, kunstenaars en productstands. Een kleurrijk en inspirerend dagje uit in de natuur.Bijzondere tuinen: 0 op de meter tuin & topdesign!
Ook wordt duurzaamheid een steeds belangrijker aspect in ons leven. Zo zal er een inspiratietuin aangelegd worden die bijdraagt aan een betere en schonere leefomgeving. Klimaatneutraal, maar toch met luxe en sfeer.

Nul op de meter TUIN is bedoeld om er voor te zorgen dat er op jaarbasis geen energie wordt verbruikt. Ook luxe hoeft met de juiste aanpak geen energie te kosten. Dit moet een goed gevoel geven om van luxe te kunnen genieten terwijl het milieu hier geen schade van ondervindt. Bovendien bespaart u op de energierekening.
Fred Langstraat tuinen en ALTEIDFrenken zijn beide specialiste bedrijven die streven naar een “groenere omgeving”, een onafhankelijke energievoorziening voor de toekomst en hebben hun kennis gebundeld als het om duurzame oplossingen gaat. De een voor wat betreft het verwerken van duurzame beplanting en natuurlijk evenwicht in materialen, de ander op verbruik van verlichting en energiezuinige technische installaties. Een combinatie die het mogelijk maakt om een totaal duurzaam concept te realiseren voor tuineigenaren die duurzaamheid een warm hart toedragen.

Tophovenier Martin Buijtels die vorig jaar vele bezoekers verraste met zijn aquarium tuin, gaat dit jaar wederom groots uitpakken met Nederlands topdesign. Wederom zal hij hoge ogen scoren op het evenement met zijn tuincreatie. Ook komt Martin Buijtels met echt Dutch Design: Het Waterland-huisje. Onderaan deze mail alles over dit design huisje voor in de tuin.

Zeer bijzondere planten en rozen!
Komende editie zullen nog meer bijzondere bloemen en planten op het tuinevenement te vinden zijn. Steeds meer plantenspecialisten willen zich profileren op het succesvolle evenement. Een recordaantal specialistische kwekers nemen deel. Het wordt een kleurijke wandeling in de bossen van Gulbergen, aldus organisator Geven.
Ook zal er een nieuwe geur de neuzen strelen. Namelijk de geur van de David Austin roos. De geur van een roos is ‘als de adem van de liefde’, schreef de Griekse dichteres Sappho al. En nog steeds spreekt de roos tot ieders verbeelding. Jarenlang was ze vatbaar voor allerlei ziektes, maar ’s werelds bekendste rozenkweker en veredelaar David Austin slaagde erin volle en sterkere soorten te kweken die lekker geuren en eindeloos doorbloeien. Met de introductie van de bekende rozenserie van bij Intratuin, is de Nederlandse tuin een ‘koningin van de bloemen’ rijker.

Trend 2016: Buiten wordt binnen
De huizenmarkt slaat een positieve richting op. Er wordt steeds meer in de tuin geïnvesteerd om het leefplezier en leefgeluk te vergroten. Daarvoor is zeker niet altijd een dikke portemonnee nodig. Met een beetje creativiteit en duurzaamheid kom je al een heel eind.

Kleine creatieve veranderingen en kleur-switches kunnen heel veel doen om een nieuwe sfeer te creëren. Op het tiendaagse tuinevenement Bloem & Tuin staan de nieuwste trends op het gebied van tuininrichting centraal.

Buiten wordt nog belangrijker voor onze woonbeleving. Ook de smart technologie neemt zijn intrede in de tuin. Diverse meubelfabrikanten richten zich op luxe en trendy tuinmeubelen. De tuin is tegenwoordig echt een onderdeel van het leven in huis. Het nieuwe binnen is het buitenleven.

Colourful Dutch Nature
CityFoto, John Geven Fotografie en Bloem & Tuin organiseren de eerste editie van een landelijke fotowedstrijd met als thema Colourful Dutch Nature. Uit de ruim 900 inzendingen uit het gehele land zullen er 35 door een jury en 5 reeds via Facebook door de volgers van Bloem & Tuin geselecteerde foto's de wandeling nog meer verfraaien. Uiteindelijk bepaalt U, onze bezoeker, de winnaar van deze hoogwaardige fotowedstrijd. De winnaar ontvangt een Sony spiegelreflexcamera en een waardecheque van 500,-. Kom uw stem uitbrengen.

Kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. Zoals ieder jaar zal er een speeltuin zijn en dit jaar zullen er leuke kleine boerderijdieren te zien zijn in de stand van Intratuin samen met Schapenhouderij Rob Adriaans. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Opening en entree
Van vrijdag 29 juli tot en met zondag 7 augustus is Bloem & Tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Voor volwassenen is de entree € 12,-- per persoon. Kinderen onder de 14 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinieren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist