Schutting kopen?

of juist zelf maken?

Wil je een schutting voor in je tuin dan is er veel keuze. Een schutting kopen is een optie, maar als je hele specifieke wensen hebt, kun natuurlijk ook zelf een schutting maken met tuinhout

Schutting kopen
Bij het kopen van een schutting kom je vaak terecht bij kant en klare modellen. Er zijn ontzettend veel soorten schuttingen, waardoor je dus ruime keuze hebt. Denk bijvoorbeeld aan houten tuinschermen van geïmpregneerd hout, douglashout of hardhout. Het grote voordeel van kant en klare tuinschermen is dat ze relatief eenvoudig te plaatsen zijn, want je hoeft niet meer elke plank zelf vast te schroeven. Als je een beetje handig bent kun je zo’n schutting vaak ook zelf plaatsen.

Naast houten tuinschermen zijn er ook andere materialen mogelijk, waar niet iedereen meteen aan denkt. Bijvoorbeeld composiet, een materiaal dat is samengesteld uit houtvezel en kunststofvezel. Dankzij deze combinatie gaat composiet veel langer mee dan hout en heeft het bovendien geen onderhoud nodig.

Een andere optie is een schanskorf schutting die dankzij de combinatie met steen een robuuste uitstraling hebben. Ze bestaan uit draadkorven die gevuld worden met stenen. Het ziet er stoer uit, maar tegelijkertijd ook natuurlijk omdat er natuursteen gebruikt wordt. 

En wat uiteraard ook een soort van schutting is: de groenblijvende haag, zoals een scherm met hedera. Deze hagen kun je tegenwoordig ook al kant en klaar kopen, ze zijn dan al bijna volgroeid op de gewenste hoogte waardoor je meteen geniet van privacy. 

Schutting zelf maken
Heb je helemaal in gedachten hoe de perfecte schutting eruitziet en ben je handig? Dan is het zelf maken van een schutting een logische keuze. Je kunt dan uiteraard zelf het materiaal kiezen, maar ook de afmetingen en de afwerking. 

Meestal wordt er gekozen voor tuinhout om een schutting van te maken. Dit heeft een natuurlijke uitstraling en je kunt uit verschillende soorten kiezen. Geïmpregneerd hout is bijvoorbeeld mooi en voordelig in aanschaf. De lichte kleur is vrij neutraal en past daardoor eigenlijk bij elke tuin. Hardhout heeft een hoger prijskaartje, maar gaat weer langer mee dan geïmpregneerd hout. Bovendien is de uitstraling wat luxer dankzij de donkere kleur.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een schutting in een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld donkergroen of misschien wel een wat fellere kleur zoals rood of blauw. Het grote voordeel bij het zelf maken van een schutting is dat je het allemaal zelf in de hand hebt. En worden de plannen toch wat te ambitieus? Dan kun je altijd nog de keuze maken om toch een kant en klare schutting te kopen die bij je wensen past.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist