Ontdek de 3 Tuintrends van 2021

3 leukste tuintrends

De zomertijd is kort geleden van start gegaan. Dat betekent maar één ding: iedere dag weer een beetje langer kunnen genieten van jouw tuin. Maar in wat voor tuin wil jij de eerste lentedagen en straks zwoele zomeravonden doorbrengen? Niet in een tuin anno 2010, toch? Daarom hebben wij in dit artikel de 3 leukste tuintrends voor je op een rij gezet. Zo zit jij er hip bij deze lente en zomer! 

De bohemian tuin
Jezelf wanen in Ibiza als je de terrasdeuren opent? Dat wil iedereen wel! Niet voor niets wint de bohemian tuin aan populariteit. De lay-back vibe en vrolijke patronen geven je direct een vakantiegevoel. Maar wat past nu in de echte bohemian tuin? Dat is een combinatie van ronde hoeken en afwerkingen, natuurlijke materialen en accessoires met een vrolijk retro tintje. Denk bij natuurlijke materialen aan hout, bamboe, rotan en riet. Creëer een gezellige en comfortabele hoek met een grote loungebank, leg een mooi buitenkleed neer en plaats naast de lounge kussens ook enkele sierkussens met een kleurrijk patroon. Maak de hoek af met “beachy” accessoires zoals een geknoopte hangstoel, hangmat, macrame hanger en buitenspiegel. Op zoek naar passend groen? Zet dan de cactus op je shoplijstje! 

De urban jungle
Eigenlijk kun je het al aan de naam van deze trend aflezen: de urban jungle is een stadstuin. Het is een mix van stadse kleuren en groen. Zo vind je in een urban jungle tuin veel grijze en zwarte materialen. Beton en grind en grote zwart grijze plantenbakken zijn hier favoriet. Een mooi contrast op deze donkere kleuren is het groen dat volop aanwezig is. Denk aan tropische grassen en planten met bonte bladeren die het hele jaar door groen zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Japanse mispel en vingerplant. Ook bamboe, varens, bromelia en hibiscus zie je hier veel. Deze planten staan niet alleen op de grond, maar hangen ook aan de muur. Zo mag een met planten begroeide muur in de urban jungle eigenlijk niet ontbreken. Dit wordt ook wel een verticale tuin genoemd. Planten aan de muur geven de tuin niet alleen een jungle vibe, ze werken ook temperatuur- en geluidisolerend. Handig als je de stadsgeluiden wilt temperen. 

Dan de meubelen. Ook die hebben in de urban jungle stadse ofwel donkere kleuren. Inspiratie nodig? Ikwiltuinmeubelen.nl heeft diverse lounge-dining sets met strakke donkergrijze kussens. Past precies! 

De wilde tuin
Hoe wilder, hoe beter. Dat geldt voor de zogenaamde “wilde” tuin. Dat betekent overigens niet dat de tuin aan zijn lot moet overlaten. Nee in de wilde tuin gaat het vooral om de grote diversiteit aan wilde planten. Deze trekken weer veel dieren, denk aan vlinders, vogels en insecten. Een wilde tuin staat bekend om de vele kleuren. Denk aan paarse, gele en roze bloemen. Omdat deze planten de tuin al genoeg kleur geven, is een basic meubel meer dan goed. Vooral licht hout is in de wilde tuin erg geliefd. 

 

Welke soort tuin spreekt jou het meeste aan? 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist