Metsä Wood

een snelle weg naar groener bouwen

Metsä Wood streeft naar langetermijn partnerships  met lokale prefab houtbouwers omdat de bouwsector in elk land anders is. Tero Vesanen van de Finse fabrikant van houten elementen VVR Wood prijst de toewijding van Metsä Wood om expertise te delen bij de gezamenlijke ontwikkeling van prefab bouwen. Op Kerto LVL gebaseerde elementen bieden veel voordelen voor prefab bouwen - lichteConstructies verlagen de transportkosten en zijn snel te installeren, wat de bouwtijd verkort. Houten elementen bieden ook een snelle weg naar groener bouwen.

VVR Wood en Metsä Wood werken al verschillende jaren samen. Tero Vesanen, CEO van VVR Wood, vindt dat Metsä Wood een geweldige partner is.

"We ontwikkelen nieuwe bouwsystemen op basis van Kerto LVL-elementen met Metsä Wood, en krijgen ondersteuning bij technische vragen," zegt Vesanen.

VVR Wood is in Finland de grootste leverancier geworden van houten appartementgebouwen met meerdere verdiepingen. Ze produceren prefab houten elementen voor (meerlaagse)  woningen en  utiliteitsgebouwen met Kerto LVL-producten (gelamineerd fineerhout). De productportefeuille omvat ook Kerto-Ripa, het verbeterde ontwerpsysteem voor dak- en vloerelementen, een technologie ontwikkeld door Metsä Wood. 

Een recent voorbeeld van VVR Wood met LVL-elementen is een blok van vier appartementsgebouwen van meerdere verdiepingen die in 2020-21 zijn gebouwd in Linnanfältti, Finland. Het is één  van de grootste houten appartementenbouwprojecten in Finland. De met Kerto LVL gebouwde wand-, vloer- en dakelementen zijn gemaakt in de fabriek van VVR Wood. VVR Wood was ook verantwoordelijk voor het structurele ontwerp.

De vraag in Scandinavië neemt toe

VVR Wood is momenteel actief in Finland en Noorwegen en staat op het punt uit te breiden naar Zweden. Kerto LVL wekt belangstelling, omdat het in dezelfde toepassingen kan worden gebruikt als CLT, dat momenteel het bekendste constructieve houtproduct in Zweden is.

Kerto LVL is gemaakt van gelamineerde fineerlagen van 3 mm dik, terwijl CLT bestaat uit kruiselings gelamineerde planken van massief hout. Kerto LVL heeft een betere sterkte-gewichtsverhouding dan CLT, wat slankere afmetingen en grotere overspanningen mogelijk maakt. "De positie van houtbouw in Zweden is sterk. Tegenwoordig ligt de nadruk op de industriële efficiëntie die kan worden bereikt met geprefabriceerde houten elementen," zegt Vesanen. 

Kerto LVL heeft sterke voordelen in de elementenbouw 

Vesanen benadrukt dat Kerto LVL een lichtgewicht en toch sterk materiaal is met een uitstekende verwerkbaarheid. Lichtheid maakt de constructie sneller, zowel in de fabriek als op de bouwplaats, en vermindert de transportkosten. Houten elementen zijn ook een duurzame keuze om bouwbedrijven hun CO2   footprint helpen te verkleinen.

"Kerto LVL op een project specifieke maat gezaagd geleverd krijgen in onze fabriek is belangrijk voor ons, omdat het ons in staat stelt product- en productieafval te minimaliseren," voegt Vesanen eraan toe. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist