Meer bomen in je tuin?

Deze bomen moet je kopen

Een tuin wil je natuurlijk zo mooi mogelijk aankleden. Vol met groene struiken, kleurrijke planten en prachtige bomen. Vooral het laatste doet men vaak denken aan een tuin. Een boom plant je in je tuin en met de jaren wordt deze steeds mooier en mooier. Naast dat het een mooi gezicht geeft, zorgt een boom ook voor voor hoogte en diepte in je tuin. Wanneer je een boom vindt die bij je tuin past, heb je er jaren plezier van. Maar welke boom moet je nu kopen? Ga je een fruitboom, zoals een appel- of kersenboom kopen? Of toch liever een grote beuk? In dit artikel behandelen we een aantal bomen die perfect zijn voor jouw tuin. 

De appelboom
Misschien wel de een van de bekendste bomen voor in je tuin; de appelboom. De appelboom bestaat in verschillende soorten, maten en smaken. Wanneer je ervoor kiest om een appelboom te kopen, moet je goed bedenken waar je de appels voor wilt gebruiken. Zo kun je appels laten groeien die je makkelijk uit de hand kunt eten. Maar ook zijn er appels die meer geschikt zijn voor appelmoes of alleen als sierappel. Een appelboom kun je in verschillende maten kopen. Zo heb je een laag-, half of hoogstam appelboom. Een appelboom kan op zijn maximale hoogte ongeveer vijf meter worden. 

Bolbomen
Wil je een boom kopen die het hele jaar door mooi is? Dan is een bolboom perfect voor je tuin. Bij bolbomen is het zo, hoe ouder ze zijn hoe groter de bol van de boom wordt. De stam wordt ongeveer twee meter hoog, waarna de eerste vertakking van de bol begint. Wel is het bij een bolboom belangrijk om deze goed te blijven snoeien. Daardoor behoudt de boom zijn mooie vorm en zal die ook nog lang meegaan. Bolbomen kun je het beste in een perkje plaatsen. Hierdoor wordt de stam omringt door mooie bloemen en planten en komt de boom zelf goed tot zijn recht.

De bonsaiboom
Een boom die steeds bekender en hipper begint te worden, is de bonsaiboom. De bonsaiboom zelf is niet echt een boomsoort, maar meer een manier van snoeien. Deze manier is overgekomen vanuit Japan. Bij deze snoeivorm blijft de boom of plant klein. De bonsaiboom is vaak een wintergroene plant, wat maakt dat een bonsaiboom een kostbaar bezit is. Een bonsai is vooral bekend als potplant voor in je interieur, maar kan ook zeker in een tuin worden geplaatst. Bonsai betekent letterlijk ‘boom in pot’, dus het is wel belangrijk de boom in een pot te plaatsen. Maar ook met bomen in een pot kun je je tuin mooi aankleden.

Leibomen
Wil je een afscheiding maken in je tuin? Of wil je meer privacy in je voortuin? Dan is de leiboom een geschikte boom voor jou. Leibomen zijn hoge bomen die hun natuurlijke vorm kwijt zijn geraakt omdat ze gekweekt worden in de vorm van een leiboom. Dat betekent dat ze vanaf de stam vertakkingen opzij hebben. Dit resulteert in een hoge, brede en dunne boom. In de zomer is een leiboom mooi groen en vol van blad. In de herfst krijgt de leiboom mooie bruine bladeren, waardoor deze nog steeds voor privacy zorgt.

Wil je graag een boom kopen en wist je niet welke? Dan hopen we je in dit artikel inspiratie te hebben gegeven voor het aanschaffen van een boom. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist