Leuke tuinideeën

voor het voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan: de perfecte tijd om je tuin weer eens een ‘grote beurt’ te geven. Net zoals je huis toe is aan de voorjaarsschoonmaak, zo moet ook je tuin weer opgeknapt worden. Tijd om de aarde om te spitten, het gazon te verticuteren, de tegels te ontdoen van het mos en de boel weer mooi en gezellig te maken. HomingXL.nl zet enkele tuinideeën op een rij. Deze leuke tuinideeën voor het voorjaar maken jouw tuin super gezellig!

1.      Vogelhuisjes

Vanaf februari tot april beginnen vogels te zoeken naar een plek om een nestje te maken. Hebben ze eenmaal een mooi plekje gevonden, dan maken ze het klaar om een nestje te bouwen en er vanaf april-mei eitjes in te leggen. Wil je graag vogeltjes in de tuin, dan hang je natuurlijk een paar mooie vogelhuisjes op om de vogels te lokken!

2. Voorjaarsbloemen

Natuurlijk zijn er veel bloemen die hét symbool zijn van het voorjaar: krokussen, tulpen, blauwe druifjes… Heb je geen bollen in de tuin, dan is dit het moment om deze bloemen binnen te halen in bloembakken, mooie bloemenmanden of in je borders. Voorjaarsbloemen brengen de tuin tot leven, trekken vogels en insecten aan en zorgen ook nog eens voor een zonnig humeur. 

3. Knap je terras op

Heb je een terras, dan is het in het voorjaar toe aan een opknapbeurt. Bij een houten vlonder kan het nodig zijn om een aantal van de houten vlonderplanken te vervangen wanneer er sprake van schade is. Een stenen terras moet goed worden schoongemaakt en vaak is het fijn als er nieuw zand in de voegen wordt geborsteld.

4. Maak je schutting klaar voor het voorjaar

Ook je schutting heeft vast een beurtje nodig. Elke 2-3 jaar moet de schutting worden gebeitst of gelakt, behalve wanneer het gaat om Douglas hout. Verder is het praktisch om de schutting, wanneer hij niet wordt gebeitst dit jaar, eens lekker schoon te maken. Kijk ook even voor wat leuke en vrolijke schuttingdecoraties die passen bij het voorjaar!

5. Solar verlichting

Solar verlichting is helemaal in en je kunt het werkelijk overal kopen. Het is verlichting die werkt op zonne-energie, dus je hebt geen gedoe met batterijen of stroomdraden door je tuin. Het systeem werkt heel simpel: overdag wordt de lamp opgeladen en ’s avonds gaat hij automatisch aan. Zo heb je een super gezellige tuin zonder dat het je stroom kost.

6. Een mini-fontein

Klaterend water in de tuin geeft ook leven en gezelligheid. Je hoeft er niet perse een heel grote waterval voor te bouwen of een vijver te hebben. Er zijn tegenwoordig hele schattige mini-fonteintjes die niet alleen erg mooi zijn, maar ook dienen als vogelbadje. Helemaal leuk als je veel vogeltjes in de tuin hebt!

7. Loungeset of tuinmeubels

Je tuin is pas echt voorjaarsklaar als je ook je tuinmeubels klaar hebt. Heb je nog goede meubels, dan is een flinke schoonmaakbeurt vaak genoeg om ze er weer stralend uit te laten zien. De kussens kunnen meestal gewassen worden, of je haalt gewoon vrolijke nieuwe kussens. Als je tuinmeubels of loungeset eigenlijk aan vervanging toe zijn kun je voordelig gaan shoppen bij de outlet of je maakt gewoon zelf nieuwe tuinmeubels.

Je tuin is pas echt klaar voor het voorjaar als hij gezellig is en als je weer helemaal zin hebt gekregen om er te gaan zitten. Dat kost soms best wat werk, maar het is het absoluut waard. Bovendien zijn die tuinklussen ook nog eens een goede manier om lekker buiten aan de slag te zijn: zo kom je zelf ook alvast in de goede stemming én het werkt heerlijk ontspannend. Bovendien is het natuurlijk dé reden om gezellig met vriendinnen naar

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist