Leuke tuin trends

5 ideeën voor 2022

We hebben net de officiële eerste warme dag achter de rug. Tijd dus om weer aan de slag te gaan in de tuin. Terwijl er een paar weken geleden nog even sneeuw lag, zitten intussen alweer de bomen vol met jong, fris, groen lenteblad en bloemen en struiken vol met knoppen. Wil jij ook het komende zomerseizoen volop kunnen genieten van je tuin? Laat je dan inspireren door de onderstaande vijf ideeën met tuintrends voor 2022.

1.Stick to your style

Je wil natuurlijk niet dat je tuin rommelig overkomt. Daarom is het – net zoals dat voor je interieur in huis geldt – belangrijk dat je een bepaalde stijl kiest en deze breed toepast. Welke stijl je kiest? Dat hangt natuurlijk van je eigen smaak af. Populaire stijlen dit jaar zijn in ieder geval Japandi, industrieel, hotelchique en Ibiza.

2.Onmisbaar: een tuinhuis

De achtertuin hoort uiteraard een natuurlijke plek te zijn, met ruimte voor flora en fauna. Een tuinhuis is echter ook een onverminderd populaire aanvulling op het buitenleven.

Tuin Huis Winkel biedt een wijd aanbod aan tuin artikelen. Zo kun je bij deze Europese marktleider onder meer terecht voor een houten veranda, overkapping, schuur of tuinhuis. Wat een tuinhuisje kost? Dat hangt erg af van je eigen wensen. De prijzen bij Tuin Huis Winkel beginnen bij ongeveer 700 euro voor een bouwpakket voor een kleine schuur voor in de achtertuin, en lopen voor zeer grote en luxe voorgemonteerde varianten op tot 20.000 euro.  

Wil je een tuinhuisje of schuurtje bij Tuin Huis Winkel bestellen om wat extra opbergruimte te creëren in de achtertuin? Of wil je een goed geïsoleerd huisje waarin je kunt werken of gasten kunnen slapen (check voor dit laatste geval deze handige tips voor het kopen van een matras)? Dan is het belangrijk vooraf een aantal zaken te checken om problemen te voorkomen.

Zoek bijvoorbeeld uit: hoe hoog mag je tuinhuisje zijn? Over het algemeen mag een tuinhuisje dat minder dan vier meter bij het hoofdgebouw vandaan staan, maximaal dertig centimeter hoger zijn dan de grens met de eerste verdieping. Staat het bijgebouw verder dan vier meter van het hoofdgebouw? Dan hanteren veel gemeenten een maximale hoogte van drie meter. Vraag bij je gemeente na welke regels gelden, en of er een vergunning nodig is. Een andere belangrijke vraag is trouwens ook: is er een fundering nodig, en hoe maak ik een fundering voor een tuinhuisje? Hierover lees je meer in het artikel ‘Alles wat je moet weten om een tuinhuisje te plaatsen’.

3.Kleurgebruik in de tuin

Wil je een geheel creëren in de tuin, dan is het goed om veel aandacht te schenken aan het kleurgebruik als het gaat om tuinmeubels en accessoires. Erg populair dit jaar zullen zandtinten zoals goud, beige, okergeel wit en ecru zijn. Deze kleuren zijn perfect te combineren met zalmroze, terracotta, donkerbruin, antraciet of zwart.

4.Sfeervolle verlichting

Naar binnen moeten omdat je elkaar na zonsondergang niet meer kunt zien? Dat hoeft echt niet! Net als in een binnenruimte wordt tegenwoordig ook de tuin sfeervol verlicht. Erg hip is een tafelklem voor op je tuintafel, waaraan je leuke lampjes, planten en andere decoraties kunt hangen. Ook erg populair is een slinger met lampjes in een boom of achter de tuinbank.

5.Een tuinkleed

Dit jaar draaien tuintrends vooral om binnen naar buiten te halen. Interieurtrends worden zo ook steeds vaker buitenshuis toegepast. Een van de beste voorbeelden hiervan is nog wel het tuinkleed. Kies een groot vloerkleed, of drapeer twee kleden met verschillende texturen schuin over elkaar heen. De diepte die ontstaat trekt de aandacht, zeker als je het ook nog eens combineert met diverse accessoires en materialen.

Laat de zomer maar komen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist