Kijktuinen Nunspeet

NAJAARSBLOEIERS, GRASSEN EN BAMBOES

De Kijktuinen Nunspeet bieden een grote variatie voor de lief­hebbers door een groot aantal thematische tuinen. Er zijn o.a. borders van vaste planten op kleur oplopend van wit, zacht geel, zacht roze, purper en blauw tot geel oranje en rood, maar ook borders op seizoen. Er is een klassieke rozentuin en in de veentuin en in de schaduwtuin vindt men een grote verscheidenheid aan de meest bijzondere schaduwplanten. Een prachtig plein met een waterpartij dat is geïnspireerd op het Alhambra loopt uit in een boogpad (berceau) van Gouden Regen.

Een alpine rotstuin met een bergbeek geeft toegang tot een gedeeltelijk verzonken kas waarin aarzelend een begin is gemaakt met alpineplanten voor de droge plaat­sen. Ook vindt men hier een grot met een waterval. Een ieder kan verder genieten van een kruidentuin (met keuken-, verf- en geneeskrachtige kruiden), een gras­sentuin en een bollen- en knollentuin.

Door deze grote verscheidenheid in tuinen is er dus ook in elke maand weer iets anders te zien.

Zo is de grassentuin, die in de nazomer bloeit, nu schitterend om te zien mede door zijn mooie herfstkleuren.

Op de aanwezige zitjes kunt u volop genieten van de kleuren en het ruisen van de verschil­lende grassen en bamboes.

Achter u klimmen verschillende klimopsoorten in de wanden en rekken van gegalvaniseerd bouwstaal.

De tuinen worden verder gesierd door verschillend boogmateria­len en andere elementen.

Een metalen pergola biedt plaats aan een tiental ver­schillende soorten druiven en ruim honderd soorten Clematissen. Een houten pergola is aan­gekleed met witte en blauwe regens.

Er zijn ook velden met eenjarigen en met eenjarige klimmers zoals Lathyrus (pronkerwt) en Windes. Dit jaar voor het eerst ook een experiment met groentes.

Ook de vormbomen, hagen en andere geschoren struiken geven de bezoeker een indruk van de vele toepassingsmo­gelijkheden in de tuin.

De tuinen zijn ook voor rolstoelen en kinderwagens goed begaanbaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinieren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist