Kijktuinen Nunspeet

Themadag kleurenborders

De maandelijkse themadag in Kijktuinen Nunspeet staat deze maand in het teken van de kleurenborders met een uitgelezen sortiment van vaste planten. Vele van de hier aanwezige soorten zijn niet alledaags te noemen en vaak alleen maar verkrijgbaar bij specifieke kwekers.

De tuinen zelf bieden een grote variatie aan de lief­hebbers: zo zijn er de genoemde borders van vaste planten met mooie kleurencombinaties oplopend van wit, zacht geel, zacht rose, purper en blauw tot geel oranje en rood. Er is een klassieke rozentuin en in de veentuin en de schaduwtuin vindt men een grote verscheidenheid aan de meest bijzondere schaduwplanten. Een prachtig plein met waterpartij dat is geïnspireerd op het Alhambra loopt uit in een boogpad (berceau) van Gouden Regen.

Een alpine rotstuin met een bergbeek geeft toegang tot een gedeeltelijk verzonken kas waarin aarzelend een begin is gemaakt met alpineplanten voor de droge plaat­sen. Ook vindt men hier een grot met een waterval.

Een ieder kan verder genieten van een kruidentuin (met keuken-, verf- en geneeskrachtige kruiden), een gras­sentuin en een bollen- en knollentuin.

Verder worden de tuinen gesierd door verschillend boogmateria­len en andere elementen.

Een metalen pergola biedt plaats aan een tiental ver­schillende soorten druiven en een zestigtal Clematissen. Een houten pergola is aan­gekleed met witte en blauwe regens en nieuw is het ontwikkelen van een wilgenkooi.

De vele vormbomen, hagen en andere geschoren struiken geven de bezoeker een indruk van de uitgebreide toepassingsmo­gelijkheden in de tuin.

Sinds een aantal jaren is er ook een biologische moestuin met diverse soorten (bijzondere) groente te bewonderen.

Door deze grote verscheidenheid in tuinen is er dus ook in elke maand weer iets anders te zien.

Overal in de tuinen staan zitjes en bankjes, zodat ook ouderen rustig kunnen genieten van al het moois wat de natuur ons biedt.

Kijktuinen Nunspeet heeft ook over een aparte ruimte waar zo’n 1000 soorten (bijzondere) vaste planten, bollen/knollen, heesters e.d. worden aangeboden.

Het grootste deel van het sortiment is gemaakt en opgekweekt uit planten die te zien zijn in de Kijktuinen Nunspeet. “Handmade” dus.

Deze “kwekerij” kan ook apart bezocht worden en is niet meer gekoppeld aan entree van de tuinen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist