Je tuin tegen alle seizoenen bestendig maken

Vaste planten en meer

Dat het klimaat in Nederland erg wisselend is, is één ding dat zeker is. Drogere periodes met veel zon wisselen nattere periodes met veel regen en wind af. Daarnaast vriest het in de winter ook. Weersomstandigheden hebben veel invloed op het leven van je tuin en je wilt natuurlijk dat je tuin hier goed op voorbereid is. Maak je tuin daarom klimaatbestendig tegen alle seizoenen zodat je langer kunt genieten van je tuin. Wij geven je de tips. 

Vaste planten

Vaste planten spelen een belangrijke rol in de tuin. Doordat ze verschillende eigenschappen hebben op het gebied van kleur, bloeitijd en vorm zorgen ze voor veel variatie. Vaste planten zijn voor iedere plaats in de tuin. Plaats ze bijvoorbeeld in plantenbakken cortenstaal. Het maakt hierbij niet uit of ze in de zon, schaduw, droog of natte plek staan. Door de jaarlijkse cyclus van vaste planten worden ze ieder jaar mooier en rijker. Om je tuin bestendig te maken tegen alle seizoenen is het daarom aan te raden om veel vaste planten in je tuin te plaatsen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van soorten vaste planten.

Siergrassen

Voor de tuin kun je kiezen uit een grote selectie siergrassen. Door de mooie bladeren en pluimen zijn ze echt een sierwaarde voor de tuin. Er bestaan siergrassen voor de droge of juist vochtige bodem, voor volle zon of voor de schaduw. Daarnaast zijn ze ook prima voor de winter. De meeste worden in de winter bruin. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kunstgras aan te laten brengen in de tuin. Kunstgras is tegen alle seizoenen en klimaatsoorten bestendig; je hebt geen problemen meer met teveel zon of schaduw, je hebt het hele jaar een mooi groen en verzorgd gazon. 

Bodembedekkers

Een bodembedekker is een vaste plant die snel een netwerk van wortels en bladeren vormt. Ze zijn ideaal om een groot oppervlak van een tuin te bedekken tussen bomen en struiken. Wat erg handig is bij bodembedekkers is dat onkruid weinig kans heeft om er doorheen te groeien. Dit komt doordat bodembedekkers de grond geheel bedekken. Meestal zijn bodembedekkers lage en kruipende planten. 

Snoeien

Door ieder jaar in het juiste seizoen je tuin planten te snoeien, kun je ervoor zorgen dat ze steviger en compacter worden. Hierdoor worden ze ook beter bestand tegen andere elementen. Dat geldt eigenlijk voor talloze vaste planten, struiken en bomen. 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist