Is jouw tuin al winterklaar?

Voor je het weet staat de winter voor de deur

De tijd gaat snel. Zeker in de zomer. En voor je het weet staat de winter voor de deur. Tijd om je tuin klaar te maken voor de winter. Maar wat moet je precies doen om je tuin winterklaar te maken?

Wanneer start je met je tuin winterklaar maken?

Het blijkt dat oktober de beste maand is om je tuin winterklaar te maken. Je kunt nog prima buiten zijn en het is niet te koud. Zo kun jij nog lekker in je tuin werken zonder te bevriezen. Omdat de temperaturen tegenwoordig wat hoger zijn dan vroeger, kun je soms ook in november nog prima in je tuin werken.

Wat moet je doen om je tuin winterklaar te maken?

Heb je bloemen in je tuin? Dan is het goed om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Sommige vallen er makkelijk af en sommige moet je eraf knippen. Als er stelen aan zitten die ook al bruiner worden, mogen deze ook verwijderd worden.

Je gazon heeft ook een laatste verzorging nodig voordat deze in winterslaap gaat. Voordat het gaat vriezen moet je je gazon nog één keer maaien. Hark de bladeren van het gras en strooi er wat bemesting overheen. Als je veel last hebt van mos tussen je gras, kun je er ook een beetje kalk overheen strooien.

En dan is het tijd om je tuin te snoeien. Het verschilt per boom of struik wanneer deze gesnoeid kan worden. Er zijn speciale snoeikalenders om te zien wanneer jouw boom of struik aan de beurt is. Het is belangrijk om te snoeien voor de vorst zich aandient.

Om al voorbereid te zijn op het voorjaar, is dit de tijd om bloembollen te planten. In het voorjaar kun je dan genieten van een prachtige tuin vol kleur en heerlijke geuren.

Ook je meubels winterklaar

Het is belangrijk om je meubels te verzorgen voordat het winter wordt. Zo kun je langer genieten van je aankoop. Sommige meubels moet je naar binnen verplaatsten en andere meubels kun je gerust buiten laten staan in de winter. Dit is afhankelijk van het materiaal van de meubels.

Zijn jouw meubels van kunststof gemaakt? Dan is het belangrijk om ze af te schermen. Deze meubels kunnen wel buiten blijven staan. Stoelen en tafels van zachte houtsoorten zoals vurenhout, moeten wel naar binnen in de winter. Heb je teakhouten tuintafels en stoelen? Dan mag je deze gerust buiten laten staan in de winter. Om ze mooi te houden, kun je ze wel voorzien van een laagje olie.

Heb je alles gedaan? Dan kun je rustig afwachten tot het weer voorjaar wordt. Of geniet lekker van je tuin in de winter. Vogels zijn blij als je ze helpt met een vetbolletje of wat zaden. Zo heb je nog wat leuks om naar te kijken in de winter.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist