Hoe maak je een mooie stadstuin?

Tuinieren in de stad

Een eigen tuin in de stad is dé plek om je lekker terug te kunnen trekken. Een heerlijke plek om van het mooie weer te genieten! En je wilt natuurlijk wel dat het er leuk en gezellig uitziet. Hoe pak je het slim aan, de aankleding van je stadstuin? Ontdek onze handige tips!

Lekker makkelijk: kunstgras in de tuin
Gras vormt in veel tuinen de belangrijke basis. En ook in een mooie stadstuin zorgt gras voor een gezellige look. Hoe houd je het onderhoud van gras zo eenvoudig mogelijk? Ga voor kunstgras! Een ideale keuze – want waar ga je immers een grasmaaier laten als je in een kleine stadswoning woont? Zaken waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken. Topkunstgras is al jarenlang expert op het gebied van kunstgras. Hier vind je veel soorten kunstgras om uit te kiezen, om tot de perfecte uitstraling in jouw mooie tuin te komen!

Een mooie mix van bloemen
Om te zorgen dat je stadstuin een vrolijke, levendige look krijgt, is het een aanrader om voor een mooie mix van bloemen en planten te kiezen. Pak lekker uit met verschillende soorten, vormen en kleuren! Zo ga je echt voor een tuin vol karakter. Juist als je weinig ruimte hebt, is het slim om voor afwisseling te zorgen.

De zithoek stylen
De zithoek is toch wel een van de belangrijkste onderdelen van de stadstuin. Besteed hier dan ook lekker veel aandacht aan. Zoek een mooie tuinset uit, liefst van bijvoorbeeld sfeervol hout. En bedenk ook: wil je graag een eettafel met stoelen of juist een bank om op te loungen? Een combinatie is natuurlijk ook een optie, als daar de ruimte voor is.

Zorg voor privacy
Bij een tuin in de stad is het soms zo dat er veel inkijk is. Het is daarom verstandig om na te denken over manieren om voor meer privacy te zorgen. Plaats bijvoorbeeld een pergola bij de zithoek waar je planten aan laat groeien, zodat de buren vanaf hun slaapkamerraam minder makkelijk je tuin inkijken. Als er plek is, kan een boom ook een uitkomst zijn. Of denk aan een hoge struik of schutting.

Elk hoekje slim benutten
In een stadstuin is vaak niet veel ruimte. Daarom is het slim om echt elk hoekje te benutten! Ook als het maar een klein, krap hoekje is – vaak is er toch iets voor te bedenken. Zet hier bijvoorbeeld een mooie hoge plant neer. Of een smalle buitenkast om spulletjes in op te bergen – van gereedschap tot speelgoed als je kids hebt. Maak op die manier optimaal gebruik van je hele tuin.

Sla de decoratie niet over
Decoratie is dé finishing touch in de tuin. Sla dit dan ook zeker niet over! Plaats bijvoorbeeld niet alleen een basic tuinset, maar ook leuke kussentjes en plaids in de zithoek. Kaarsjes op tafel zorgen meteen voor sfeer. In een vaasje op tafel kun je bloemen zetten. En heb je een schutting? Daar kun je leuke accessoires aan hangen, zoals hangplanten of een vogelhuisje. Zo maak je je stadstuin helemaal gezellig!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist