Het onderhouden van je vijver

Welke producten komen van pas

Ben je op zoek naar mogelijkheden om van je tuin een unieke plek te maken? In dat geval kan het laten aanleggen van een vijver het overwegen waard zijn. Je zou eventueel zelf ook aan de slag kunnen gaan met de aanleg van de vijver! Het enige wat je nodig hebt is een schep en een stevig zwart stuk plastic. Graaf een diepe kuil uit, vul deze met het plastic en zorg dat de randen goed worden afgeschermd van de rest van de tuin. Op deze manier voorkom je dat er veel regenwater of bijvoorbeeld aarde richting de vijver stroomt. Ook een pomp mag eigenlijk niet ontbreken, om voor voldoende zuurstof te zorgen in het water. 

Visvoer voor de vissen in je vijver 
Zodra de vijver gereed is, kun je vissen toevoegen. Houd er rekening mee, dat iedere vissoort z’n eigen wensen heeft. Laat je hierover adviseren door een specialist in de dierenwinkel en bespreek of je vijver echt al helemaal klaar is. Mogelijk moet je speciale planten aan de vijver toevoegen, is het noodzakelijk om een rooster over de vijver te leggen om katten en vogels te weren, enzovoorts. Ook de aankoop van het juiste visvoer voor je vissen is niet onbelangrijk. Net als voor de planten geldt ook voor het visvoer, dat dit aan moet sluiten op het soort vis dat je in de vijver laat zwemmen. 

Andere vijverbenodigdheden in huis halen 
Eerder in dit artikel werden al een aantal vijverbenodigdheden benoemd, die in nagenoeg iedere vijver onmisbaar zijn. Denk aan de pomp, welke je kunt voorzien van een filter. Het filter zorgt voor het zuiveren van het water. Het is belangrijk het waterfilter regelmatig schoon te maken, om te voorkomen dat deze na verloop van tijd verstopt begint te raken. Maak ook de randen van de vijver af en toe schoon. In het bijzonder, wanneer de eerste groene aanslag zichtbaar wordt. Het gaat hierbij vaak om algen, die de kwaliteit van het water in je vijver sterk aantasten. Iets wat schadelijk kan zijn voor de vissen. 

Aan de slag met je vijver en het onderhoud hieraan 
De belangrijkste punten zijn reeds benoemd. Er zijn echter nog meer zaken om rekening mee te houden, wanneer je een vijver aan wilt leggen. Denk ook aan de noodzaak van het periodiek vervangen van het water in de vijver, het reinigen van de vijverbodem en het toevoegen van nieuwe zuurstofplanten als de oude planten dood beginnen te gaan of bijvoorbeeld zijn aangevreten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist