Een trampoline aanschaffen?

Hier moet je op letten

Je doet je kinderen vaak geen groter plezier dan met een trampoline in de tuin. Er zijn echter verschillende soorten en welke de juiste voor je is, is afhankelijk van verschillende factoren. We zetten de belangrijkste factoren even op een rijtje voor je.

Rond of rechthoekig?
Het plaatsen van een trampoline heeft behoorlijk wat impact op je tuin. Gemiddeld neemt een trampoline namelijk al snel 2 vierkante meter in beslag. Een rechthoekige trampoline neemt de minste ruimte in beslag. Je plaatst deze simpelweg in een hoek van je tuin. Zo houd je ruimte over voor bijvoorbeeld een grasmat waar kinderen op spelen als ze het springen zat zijn. Hoef je niet zo zeer naar ruimte te kijken? Dan is een ronde trampoline een goed optie. Vergeet niet om ongeveer 1,5 meter ruimte over te houden om het springtoestel heen. Dit doe je om ongelukken te voorkomen. Plaats je de trampoline namelijk te dicht op een boom of schutting, dan kan de springer zich bezeren. Veiligheid is sowieso een belangrijk aspect bij het maken van de keuze voor een ronde of hoekige trampoline. Een ronde variant is het veiligst. De trampoline veren van een ronde variant zijn namelijk overal even strak gespannen. Hierdoor worden kinderen bij iedere sprong automatisch naar het midden van de trampoline gedreven. Per ongeluk naast de trampoline springen is er in ieder geval niet bij. Zolang kinderen geen rare fratsen uithalen, voorkomt de ronde vorm van de trampoline dus nare ongelukken. En als je niet kan kiezen, neem je toch gewoon een ovale variant. Op Trampolines.nl vind je alle soorten en maten.

Poten of ingraven?
Een andere keuze die je moet maken, is de volgende: Kies je voor een ingegraven trampoline of ga je voor een trampoline op poten? Wanneer je de trampoline het hele jaar door gebruikt, raden we een inground of groundlevel trampoline aan. Zo maak je de trampoline een vast onderdeel van je tuin. Houd er wel rekening mee dat de trampoline voor een aantal jaar in de tuin ligt en dat je deze niet kunt verplaatsen. Je houdt zo wel meer ruimte over in je schuur voor bijvoorbeeld je fietsen of de tuinmeubelen. Hebben de kinderen alleen zin om op een heerlijke zomerdag te springen? Voor deze dagen is een trampoline op poten uitermate geschikt. Dit exemplaar leent zich goed voor onregelmatig gebruik. Vooral de inklapbare varianten zijn handig omdat je deze gemakkelijk opzet en weer afbreekt. Je bergt deze trampolines na gebruik op in de schuur of je garage. Een trampoline op poten verplaats je zo naar een handige plek. Dan staat hij ook niet in de weg wanneer jij bijvoorbeeld het gras wilt maaien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist