Douglas hout

de populariteit verklaard

Douglas hout is in de branche van het tuinhout op dit moment booming. Iedereen wil een mooie Douglas schutting of Douglas overkapping in zijn of haar tuin hebben staan en de hype lijkt maar niet te stoppen. Maar waarom is deze houtsoort zo populair, wat is dit voor houtsoort en waarvoor wordt deze houtsoort zoals gebruikt?

Wat is Douglas hout?
Douglas, ook wel Lariks of Larix genoemd, is een erg karakteristieke houtsoort die in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Douglas hout is een houtsoort die geschikt is voor een grote variatie aan toepassingen. De houtsoort heeft een warme karakteristieke uitstraling en komt hierdoor in een tuin heel goed tot zijn recht. Maakt u bijvoorbeeld een overkapping in uw tuin? Dan is het een bijna vanzelfsprekend dat u hiervoor Douglas hout zult gebruiken. Maar wat is Douglas precies voor een houtsoort? Het hout is sterk en duurzaam. Om deze reden is het zo goed geschikt voor meerdere verschillende buitentoepassingen. Het hout laat zich relatief gemakkelijk bewerken in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardhout.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Douglas?
Maar wat zijn nou écht de voordelen van Douglas hout en waarom kiezen de mensen hier de afgelopen jaren massaal voor? Om hier kort en bondig, maar vooral duidelijk antwoord op te geven hebben wij een greep uit de vele voordelen van het gebruik van Douglas hout voor u op een rijtje gezet;

Relatief goedkoop (in vergelijking met bijvoorbeeld hardhout)De robuuste look (kies hiervoor voor de fijnbezaagde Douglas varianten)Gemakkelijk te bewerken (zowel te schroeven, spijkeren als lijmen.Geschikt voor veel verschillende doeleindenLariks/Douglas heeft door haar rode kleur een warme uitstralingDouglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten

Waarvoor wordt deze houtsoort zoal gebruikt?
Douglas hout heeft door zijn vele voordelen en capaciteiten ook een groot aantal verschillende toepassingen waar de houtsoort voor wordt gebruikt. Zo is Douglas uitermate geschikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen en vlonderplanken, maar wordt Douglas ook massaal gebruikt voor de bouw van overkappingen en kapschuren.

Waar kan Douglas hout het beste worden gekocht?
Douglas hout is een houtsoort die komt in vele verschillende kwaliteiten. Er zijn meerdere aanbieders op de markt die bijvoorbeeld Douglas palen aanbieden met behoorlijk veel spint. Het is dus zaak om, net zoals bij een houtsoort als hardhout, goed te letten op de kwaliteit die een houthandel aanbiedt. Voor Douglas hout zijn er in Nederland verschillende betrouwbare aanbieders die erg veel Douglas verkopen en stuk voor stuk mooie projecten opleveren. Houthandel Tuinhoutdiscount.nl is zo een aanbieder. Naast de grote voorraad, duidelijk webshop, het goed geschoolde personeel en de scherpe prijzen is dit ook een online houthandel die hiernaast een showroom heeft om producten eerst eens te ervaren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist