De mogelijkheden van Douglas hout

in je tuin

In veel tuinen wordt hout gebruikt, omdat het een mooie en natuurlijke uitstraling heeft. Er zijn veel verschillende houtsoorten waar u uit kunt kiezen, zoals grenenhout, vurenhout en hardhout. Maar heeft u al eens gedacht aan douglas hout

Douglas hout is een duurzame houtsoort met een robuuste uitstraling. De kleur is licht waardoor het in veel soorten tuinen past, bovendien verkleurt het door weersinvloeden naar een mooie zilvergrijze kleur wat de natuurlijke uitstraling versterkt. Wat kun je met douglashout? Een paar voorbeelden ter inspiratie.

Schutting
In vrijwel elke tuin staat een schutting of tuinhek. Schuttingen zorgen voor privacy en bepalen voor een groot deel ook sfeer in de tuin. Douglas tuinschermen zijn heel geschikt als tuinafscheiding, ze zijn vaak kant en klaar te krijgen waardoor het relatief eenvoudig is om een douglas schutting te plaatsen. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende soorten tuinschermen, bijvoorbeeld met horizontale of verticale planken. En met veel doorkijk of juist helemaal geen doorkijk voor optimale privacy in uw tuin. 

Een schutting van douglas hout kunt u ook bouwen met losse planken en palen. Een trend van de laatste tijd is een schutting van Zweedse rabatplanken. Deze vallen door het profiel van de planken deels over elkaar heen. Dat zorgt voor een landelijke schutting en de robuuste structuur van douglashout past daar perfect bij. 

Is privacy in de tuin niet nodig? Dan is een tuinhek van douglas hout wellicht een goede optie. Een trend bij douglas tuinhekken is de combinatie met zwart beslag. Het contrast van de natuurlijke houtkleur en de donkere kleur van het beslag zorgt voor een stoer hek.

Veranda
Voor het bouwen van een veranda is douglas hout een populaire materiaalkeuze. Dat komt omdat het hout sterk is en daardoor geschikt voor constructies zoals voor een veranda of kapschuur. Maar ook de landelijke en robuuste uitstraling van het hout speelt een belangrijke rol. Vooral kapschuren hebben al een landelijk karakter en de mooie structuur van het hout versterkt dat. Overigens wordt hierbij ook vaak gekozen voor gekleurd douglashout. De combinatie van zwart hout en blank hout is erg geliefd vanwege het contrast. Maar ook lichtere kleuren zoals grijs en wit zijn verkrijgbaar, hierbij is de structuur en ‘vlam’ in het hout nog goed zichtbaar. 

Tuinmeubelen
Liever geen plastic tuinmeubelen? Dan zijn meubelen van douglas hout een mooi alternatief. Niet te duur, maar wel duurzaam en vooral heel mooi. De meeste tuinmeubelen van douglas hout hebben een vrij grove vorm, denk aan een tuintafel met dikke balken of een tuinbank met dikke planken. Dit past het beste bij de robuuste uitstraling van het hout.

Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met douglas hout. Online zijn er veel voorbeelden te vinden die u op ideeën kunnen brengen. Of kies uw eigen weg, bestel douglas hout en maak er zelf iets moois van!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist