Appeltern

Opening tuinseizoen 2008


Zaterdag 1 maart is het weer zover, De Tuinen van Appeltern openen de deuren voor het tuinseizoen 2008. We nodigen u van harte uit dit jaar een bezoek te brengen aan Appeltern. Na een sluiting van drie maanden is het 190 modeltuinen tellende park in Appeltern weer geopend. Tijdens de wintermaanden is hard gewerkt aan de renovatie van bestaande tuinen en de aanleg van compleet nieuwe tuinen. Met een bezoek aan Appeltern bent u compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen en het nieuws op tuingebied. Vroege vogels wacht bovendien een verrassing.
 

Veel veranderd, veel nieuwe producten

Door de samenwerking met bijna alle Nederlandse fabrikanten en kwekers is Appeltern verzekerd van het laatste nieuws op tuingebied. Een design metalen tuinberging, een laminaatvloer voor buiten, tegels van 1,5 bij 1,5 meter, een gazonplant die nooit gemaaid hoeft te worden, de lichtrivier, een super functionele Boomhut, stijlvolle buitenkeukens, R.V.S. schermen, prairie beplanting voor de achtertuin, een zelfreinigend vijverfilter, een buiten kook- en eettafel, kunstzinnig natuursteen, lounge meubels met kussens die kunnen blijven liggen en de nieuwste trends in potterie en decoratie.

Alles is toegepast te zien met daarbij informatieplaatjes met verwijzing naar de leverancier en verkoopadressen.

 

Nieuwe activiteiten 2008

Wegens het succes in 2007 is besloten in 2008 extra activiteiten in te plannen. Er zijn activiteiten gericht op volwassen en op kinderen, voor ieder wat wils. In 2008 organiseren De Tuinen onder andere het Kikkerfeest, het Kunstweekend, de Cactus- en vetplantdagen, de Herfstfair en het Kabouterweekend. Kijk voor het volledige activiteitenprogramma op www.appeltern.nl.

 

2008 in het teken van de beleving

Om u nog beter te laten ervaren hoe het komt dat de ene tuin beter voelt dan de andere worden nu de Belevingstuinen aangelegd. Het is eigenlijk allemaal veel eenvoudiger dan u denkt. Een tuin is per definitie een goede tuin als er een goede verhouding is tussen verharding en groen en tussen hoog en laag. De gekozen materialen en accessoires spelen slechts een bijrol, sterker nog een exclusieve dure lounge set zit niet lekker, wanneer er geen tastbare binding is met de beplanting naast het terras.

In de Belevingstuinen begint u in een tuin met verkeerde verhoudingen en komt u stapsgewijs in de tuin met een perfecte balans tussen groen, verharding, hoog en laag! U leert spelenderwijs waar u ook in uw eigen tuin op zou moeten letten.

 

Openingstijden: van 1 maart tot 1 december dagelijks, ook op zon- en feestdagen, van 10.00 tot 18.00. In maart, oktober en november tot 17.00.


Kijk voor meer informatie op: www.appeltern.nl