Aan de slag met een vijver

Dit heb je nodig

Een vijver is een fraaie aanvulling van de tuin. Daar zijn steeds meer mensen van overtuigd en om die reden maken steeds meer mensen een fraaie vijver in de tuin. Wat je nodig hebt om een vijver in de tuin aan te leggen? Dat leggen we je hier uit.

Je hebt in de eerste plaats een goed plan nodig

Wat nodig is om een vijver in de tuin aan te leggen is in de eerste plaats een plan. Je plan maak je aan een tekentafel. Daar bepaal je de stijl en kies je de vorm van de vijver. Wil je niet te moeilijk of ben je zelf minder creatief, doe dan een beroep op een vijverbak. Verder is een goede plek in de tuin echt belangrijk. Kijk of je echt plek hebt en wat dan precies de juiste plek is. Bij voorkeur is dat een plek die deels in de zon licht en niet omringd wordt door al te veel bomen. Aan de tekentafel bepaal je eveneens de periode waarin je de vijver aan gaat leggen. Dit kan in het najaar en in het voorjaar. Kies je voor het najaar, wacht dan tot na de winter voor het plaatsen van vijverplanten.

Kennis van zaken is essentieel bij de aanleg van een vijver

Kennis van zaken is echt nodig bij het realiseren van een vijver. Net als goed materiaal om te kunnen graven. Dat graven die je bij voorkeur niet dieper dan één meter. De ideale diepte voor een vijver in de tuin ligt namelijk tussen de 80 en de 100 centimeter. Ga je dieper, dan krijgen bepaalde vijverplanten namelijk te weinig licht en dat is niet echt bevorderlijk voor de plant. Kies bij voorkeur voor verschillende niveaus binnen de vijver. Dit zal de verschillende waterplanten namelijk goed doen. 

Werk de vijver vervolgens naar eigen wens helemaal af

Nadat je gegraven hebt, breng je beschermfolie in de vorm van vijverfolie aan. Je kunt dan ook alvast een goede vijverpomp aanschaffen, belangrijke elementen voor een goed werkende tuinvijver. Denk ook aan de afwerking alvast en aan de aankoop van bijvoorbeeld tegels of passende stenen. Nadat je de vijver gegraven hebt, breng je de vijverfolie aan. Het is ook een optie om een vijverbak te plaatsen. Natuurlijk ga je daarna de vijver vullen met water en is de vijver gevuld, dan kun je de vijver vervolgens naar eigen wens afwerken. Welke vijverbenodigdheden je daar precies voor gaat gebruiken is vooral een kwestie van smaak.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist