5 voordelen van een tuinman

inschakelen bij een tuinbestrating

De lente is in aantocht en dat betekent dat Nederland massaal de tuin induikt bij de eerste zonnestralen. U heeft vast hetzelfde idee en misschien heeft u zelfs al plannen voor een paasbrunch in de tuin. Echter, is het van belang dat uw tuin er netjes en onderhouden uitziet. Een voorjaarsschoonmaak is namelijk niet alleen aan te raden voor binnenshuis, uw tuin zal ook erg opknappen van een goede onderhoudsbeurt. U kan ervoor kiezen het tuinonderhoud zelf uit te voeren, maar het inschakelen van een ervaren tuinman levert veel voordelen op. Welke voordelen u ervaart door het inschakelen van een tuinman, vertellen wij u hieronder.

#1: Efficiëntie van een tuinman

Door zelf aan de slag te gaan bent u lang bezig om de juiste soort bestrating voor uw tuin te kiezen, kopen en op te halen. Vervolgens moet de tuinbestrating ook nog zelf uitvoeren en voor iemand zonder ervaring is dat een flinke klus die niet gemakkelijk is. Daardoor bent u lang bezig en aangezien het a lente is, zit u daar niet op te wachten. Dat is het eerste voordeel van het inschakelen van een tuinman, de efficiëntie. Een tuinman van een bedrijf met jarenlange ervaring weet precies welk soort steen voldoet aan uw behoefte en is getraind in het bestraten van tuinen. Hetzelfde geldt als u bijvoorbeeld een terras wil aanleggen waar u op wil zonnen deze zomer. Als u hier zelf mee aan de slag gaat kunt u er waarschijnlijk pas volgende zomer van genieten en dat is zonde. Een tuinman helpt u deze zomer al te genieten van uw nieuwe tuin.

#2: Kennis van een tuinman

Eerder werd al genoemd dat het soort bestrating dat geschikt is voor uw tuin een tijdrovend proces is zonder ervaring. Een tuinman heeft door zijn ervaring in het vakgebied en opleiding enorm veel kennis over de verschillende manieren van tuinbestrating. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende materialen zoals:

  • Betonklinkers
  • Sierbestrating
  • Natuursteen
  • Keramische bestrating
  • Hout
  • Grind
  • Kiezels
  • Zand

Al deze materialen moeten op een andere manier worden gelegd. Een tuinman heeft de kennis in huis die nodig is om ervoor te zorgen dat uw tuin professioneel gelegd wordt. Op die manier heeft u zo lang mogelijk plezier van uw tuin, omdat deze goed aangelegd is.

#3: Zorgeloosheid door een tuinman

Door een tuinman in te schakelen voor uw tuinbestrating hoeft u zich geen zorgen te maken. De tuin aanleggen of de tuin bestraten is een klus die de tuinman voor u uitvoert. U hoeft dus slechts een afspraak te maken met een plaatselijke hovenier en na de aanleg kunt u genieten van uw nieuwe tuin. Dan kunt u deze zomer nog gezellig barbecueën in de tuin met vrienden en genieten van uw terras. Als u helemaal geen omkijken naar uw tuin wil, realiseert een tuinman voor u zelf het tuinonderhoud. Dat wordt periodiek ingepland zodat u altijd een nette tuin heeft, zonder dat u daar een vinger voor uit hoeft te steken. Als u het wel fijn vindt om zelf aan de slag te gaan na de tuinaanleg, kunt u bij uw hovenier terecht voor vrijblijvend advies over uw tuin en de begroeiing in uw tuin.

#4: Geen gevaar door een tuinman

Een tuinbestrating is een klus die serieus genomen moet worden. Er wordt gewerkt met zware materialen en dat kan ontzettend gevaarlijk zijn. Zeker iemand die geen ervaring heeft met tuinbestrating kan serieuze verwondingen oplopen bij het tuin bestraten. Een tuinman heeft de juiste spullen bij zich om ervoor te zorgen dat wanneer er een ongeluk gebeurt zoals het laten vallen van een zware tegel, de verwondingen minimaal zijn. Denk hierbij aan de juiste handschoenen en schoenen met stalen neuzen. Daarnaast is de kans dat een ervaren tuinman een vergissing maakt aanzienlijk kleiner dan een onervaren persoon. Voor uw veiligheid is het dus eveneens belangrijk om een tuinman in te schakelen voor uw tuinonderhoud of tuinbestrating.

#5: Kostenvoordeel door een tuinman

Het lijkt onlogisch, maar als een onervaren persoon een tuinaanleg voltrekt is er een grote kans dat het uiteindelijk meer geld kost dan wanneer een ervaren tuinman de tuinaanleg verzorgt. Een ervaren tuinman is sneller klaar met de tuinaanleg en doet het in een keer goed. Daarnaast kopen zij materialen in grote volumes waardoor deze goedkoper zijn dan wanneer u deze zelf bestelt. Een andere reden waarom het uiteindelijk duurder uit kan vallen wanneer u de tuinbestrating voltrekt is dat er materialen stuk gaan.

Al met al heeft het veel voordelen om een tuinman in te schakelen voor uw tuinbestrating omdat deze alle kennis en kunde in huis heeft om de tuin in een keer goed aan te leggen. Op die manier heeft u deze zomer nog plezier van uw droomtuin zonder dat u er omkijken naar heeft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist