weinor Flexibel vouwdak

PergoTex

Met de PergoTex breidt weinor haar productassortiment op het gebied van terrasdaken verder uit. De scheurbestendige, lichte en waterdichte PVC bespanning garandeert een buitengevoel in bijna alle weersomstandigheden. De zelfdragende constructie, op basis van de WeiTop-Terrazza-techniek, zorgt zelfs tot winkracht 8 voor de nodige stabiliteit. “We zijn trots om ons nieuwe vouwdak te introduceren. Voor het eerst voorzien we in een terrasdak, dat tegelijkertijd zowel stabiel en flexibel is, en dat zowel bij zon als ook bij regenachtig weer benut kan worden. In tegenstelling tot andere daken biedt het de mogelijkheid te openen en te sluiten zoals een cabriolet. “En dat bij afmetingen tot 7 meter breed en 6,5 meter diep”, zegt Thilo Weiermann, directeur van weinor.Praktische constructie en discrete uitstraling
De zelfdragende constructie combineert twee uitgekristalliseerde systemen in een: Het transportprofiel van het vouwdak wordt op de WeiTop Terrazza geïnstalleerd, die zich inmiddels al bewezen heeft. De staanders kunnen in de vloer in beton worden gestort of, afhankelijk van de lokale omstandigheden, geschroefd worden.

Bevestigingsconsoles zijn in de muur verankerd en met een afdekplaat aan de zijkant bedekt en beschermd, voor een perfecte pasvorm en een discrete uitstraling. De beweegbare aluminium dwarsbalken van het vouwdak, in combinatie met het scheurbestendige PVC zorgen voor een hoge windstabiliteit. Zelfs bij een minimum helling van 8˚ loopt het regenwater in uitgeschoven toestand naar voren in de dakgoot en via de staanders weg. Wanneer de PergoTex is ingeschoven, liggen de PVC bespanning en de dwarsbalken onder een aluminium afdak.

Met een moderne wandschakelaar wordt een robuuste elektrische motor gestart, die het vouwdak traploos in- en uitschuift. De draaimoment-uitschakeling in de motor zorgt voor een strak doek, zelfs met uitzetting door temperatuurschommelingen.

De zeer scheurbestendige, UV- absorberende en waterdichte PVC- bespanning is standaard in de kleuren wit en beige te verkrijgen, en tegen meerprijs in andere kleuren.

Gratis meer informatie over Terrasoverkapping?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*