Zo maak je van jouw slaapkamer

een gezonde ruimte

Let jij ook op je voeding? Probeer je per dag minstens 30 minuten intensief te bewegen? Het is natuurlijk fantastisch dat veel mensen bewust omgaan met hun gezondheid. Wist je dat een gezonde slaapkamer dan ook bijdraagt aan je fysieke en psychische welzijn? Reken maar eens uit hoeveel uren je doorbrengt in je slaapkamer. Hoe maak je van deze ruimte een plaats die goed is voor je gezondheid? Wij geven je tips.

Investeer in een goed bed en matras
Een goed bed is vooral een bed dat bij jou en je interieur past. Een bed waarin jij lekker kunt liggen en je echt tot rust komt. Je voorkomt hiermee rugproblemen en je ervaart een betere nachtrust. Informeer zeker eens bij een speciaalzaak en ga niet voor het goedkoopste bed. Let ook op dat het bed niet te hard, maar zeker ook niet te zacht is. Specialisten bij bijvoorbeeld Swiss Sense kunnen je hierover prima adviseren, maak gebruik van hun expertise.

Vergeet ook het belang van een goed matras niet. Een slecht matras kan een oorzaak van slapeloosheid zijn. Vroeger dacht men dat een keihard matras het beste was voor je slaaphouding. Kijk kritisch naar je gewicht en slaaphouding en laat dit de hardheid van je matras bepalen. Dit zorgt namelijk voor passend comfort. Je valt dan sneller in slaap. Bij de aanschaf van een nieuw matras let je daarnaast vooral op de vochtregulatie en ventilatie. Tenslotte moet het matras uiteraard wel voldoende ondersteuning bieden.

Vergeet de kussens en je dekbed niet
Zorg ervoor dat je het niet te warm en ook niet te koud hebt onder je dekbed. Let ook op de vulling van het dekbed. Het is prettig als deze vulling gelijkmatig verspreid is. Ben je allergisch voor huisstofmijt, neem dan een dekbed met een dicht geweven tijk, dat je op 60 graden mag wassen. Laat het dekbed trouwens overdag opengeslagen onderaan je bed liggen. Zo kan het transpiratievocht verdampen en stap je ’s avonds weer in een fris bed.

Een goed kussen is heel persoonlijk. De één heeft het liefst een kussen van een paar euro en de ander slaapt het lekkerst op een exemplaar van honderden euro’s. Over het algemeen is het wel zo dat een duurder kussen meer ondersteuning biedt. Het is van belang dat het kussen zich om je hoofd heen vormt. Ook is het belangrijk dat je hoofd, hals en schouders niet kunnen wegzakken.

Algemene tips voor een gezonde slaapkamer:
Je kunt van alles doen om van je slaapkamer een gezonde ruimte te maken. 

Kies de tips die bij jou passen:

* Ventileer en lucht je slaapkamer goed. Iedere dag minstens een half uur het raam open.

* Zet de deur van de kamer op een kier. Zo bevorder je de luchtstroom.

* Geen felle belichting.

* Wissel je gordijnen. Neem in de winter zware, donkere gordijnen en in de zomer juist hele lichte. Zo past je lichaam zich goed aan het seizoen aan. Dit is goed voor je biologische klok.

* Zorg ervoor dat de temperatuur in de ruimte zo veel mogelijk rond de 17 graden ligt. Draag ook zeker geen strak zittende kleding tijdens het slapen. Minder kleding is juist beter.

* Elektronica kan je nachtrust verstoren. Zet geen computer of televisie in je slaapkamer.

Welterusten en geniet van een gezonde nachtrust!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist